Nocoj navijamo za Zalo & Gašperja!

Pa je prišel dan, ki ga mnogi ljubitelji Pesmi Evrovizije nestrpno čakajo vse leto – finale Pesmi Evrovizije, ki, kot je zdaj že vsem znano, letos poteka v dvorani EXPO Tel Aviv v Izraelu. V nocojšnji finale se je uvrstilo 20 najboljših polfinalistov, ki so se pridružili »velikim petim« z državo gostiteljico.

Ker se je Zali & Gašperju v torek, 14. maja, uspelo prebiti v nocojšnji finalni večer, bomo lahko ob 21. uri, ko se prične finale, stiskali pesti in navijali tudi za Slovenijo. Zala & Gašper sta tudi na velikem evrovizijskem odru ostala zvesta sama Sebi, in sta svojo pesem predstavila skoraj popolnoma enako, kot na EMI v februarju. Oblečena v bela preprosta bela oblačila z galaktičnim ozadjem, vse skupaj pa so podprli intimni kadri na televiziji – popeljala sta nas v njun svet, v njuno ljubezen, kar se je na TV ekranih čutilo in prepričalo mnoge Evropejce, da so glasovali zanju. Do katerega mesta v finalu ju bo njun nastop popeljal, pa bomo videli nekje okrog pol ene, ene ure zjutraj, ko bo znan tudi zmagovalec letošnje Pesmi Evrovizije.

Kar nekaj favoritov, eden absoluten

Sodeč po stavnicah, so ožji favoriti za nocojšnjo zmago predstavniki Nizozemske, Švedska, Avstralije, Italije, Azerbajdžana in Rusije. Kar nekajkrat se je v zadnjih dveh tednih vrh malo pomešal in premešal, vendar nesporni favorit in trenuten absoluten favorit za zmago pa je Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Sloveniji stavnice trenutno napovedujejo 20. mesto.

Gostja večer – Madonna

Tako kot leta 2016 v Stockholmu bo tudi letos evrovizijski oder preizkusil eden izmed svetovnih zvezdnikov. Izraelski televiziji KAN je tako na letošnjo Pesem Evrovizije uspelo pripeljati svetovno ikono pop industrije – Madonno. Eden izmed izraelski multimiljarderjev je moral odšteti kar milijon evrov, da bo Madonna nocoj odpela dve pesmi, zanjo pa so se odločili, ker bo to dobra promocija Izraela v svetu. Tako bo Madonna nocoj odpela enega izmed svojih največjih hitov Like A Prayer, saj letos mineva 30 let od izida pesmi. Druga pesem pa bo premierna predstavitev njenega novega singla Future iz prihajajočega albuma Madame X, ki bo izšel 14. junija.

Nocoj, predvidoma v zgodnjih nedeljskih urah, bomo tako okronali novega zmagovalca Pesmi Evrovizije z letnico 2019, ki bo s ponosom in veseljem v zrak lahko dvignil veliki kristalni mikrofon. Zaradi njega pa se bo evrovizijska karavana prihodnje leto selila v njegovo državo. Kdo bo to, seveda ne ve nihče, tudi rezultati polfinalov so zaenkrat še skrivnost. Stavnice kažejo eno, mnenja so različna – telefonsko glasovanje in strokovne žirije pa bomo odločile.

Če bi si radi Pesem Evrovizije ogledali v družbi, se nam pridružite nocoj ob 20:30 v kavarni Kina Bežigrad, kjer bomo skupaj navijali za slovenska predstavnika in čakali na razglasitev zmagovalca letošnje Pesmi Evrovizije.

VESELO EVROVIZIJO VAM ŽELIMO!

Vir fotografije: eurovision.tv

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec