Včeraj so se v Studiu 1 RTV Slovenija končale še zadnje pripravljalne vaje za nocojšnji veliki večer in sklepno dejanje letošnjega izbora EMA 2020 za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2020, ki bo potekala med 12. in 16. majem v areni Ahoy v Rotterdamu na Nizozemskem.

Vročica narašča, znani so izseki, v javnost so pricurljale tudi slike iz vaj, lahko smo si ogledali posnetke vtisov nastopajočih po vajah ... Vse je nared, v zraku pa visita le še dve vprašanji: katera bosta dva superfinalista in kdo izmed njiju bo v zrak lahko zmagovalno dvignil skulpturo EME 2020.

Letos se desetim izvajalcem, ki jih je izbrala strokovna žirija izmed vseh prispelih skladb, pridružujeta še dva neuveljavljena pevska nastopa, ki sta zmagala na predizboru EMA freš, in sicer Parvani Violet ter Saška.

Večer bo odprl Simon Vadnjal, zadnja pa bo na oder EME v tekmovalnem delu stopila Lina Kuduzovič.

Po vseh 12 skladbah nam bo predstavnik strokovne žirije, katere imena so zaenkrat še neznanka, sporočil dva superfinalista. Ta se nam bosta nato predstavila še enkrat, zatem pa bo telefonsko glasovanje gledalcev odločilo, kdo bo zmagovalec večera in slovenski predstavnik na Pesmi Evrovizije 2020.

Nastopajoči pa se nam bodo predstavili v naslednjem vrstnem redu:

 1. Simon Vadnjal - Nisi sam
 2. Saška - Še kar lovim tvoj nasmeh
 3. Gaja Prestor - Verjamem vase
 4. Ana Soklič - Voda
 5. Inmate - The Salt
 6. Manca Berlec - Večnost
 7. Tinkara Kovač - Forever
 8. Božidar Wolfand-Wolf - Maybe Someday
 9. Parvani violet - Cupid
 10. Klara Jazbec - Stop The World
 11. Imset - Femme Fatale
 12. Lina Kuduzović - Man Like U

V spremljevalnem programu se nam bosta znova predstavila lanska zmagovalca Zala Kralj in Gašper Šantl, večer pa bo vsekakor duhovito in tako  kot zna le on, povezoval eden in edini Klemen Slakonja. Ta je za nas zagotovo pripravil kakšno presenečenje, tako kot je to napravil že pri prejšnjih izborih EMA, ki jih je povezoval.

Kdo bo torej domov odnesel trofejo EME 2020 in si pripel vozovnico za nadaljevanje evrovizijske pustolovščine na Pesmi Evrovizije 2020?

To bomo izvedeli že danes, s pričetkom ob 20. uri na prvem programu TV Slovenija.

Dogajanje pa lahko spremljate tudi preko našega Facebook in Instagram profila.

Foto utrinki iz vaj (vir: Instagram emaevrovizija):

Simon Vadnjal

Saška

Gaja Prestor

Ana Soklič

Inmate

Manca Berlec

Tinkara Kovač

Božidar Wolfand-Wolf

Parvani Violet

Klara Jazbec

Imset

Lina Kuduzović

Vir:
Vir:
Do pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min