NOCOJ - 2. polfinale

Drugi polfinale v Sloveniji še posebej pričakujemo, saj so vse oči zazrte v naše letošnje predstavnike Joker Out, ki bodo s pesmijo Carpe Diem poskušali Sloveniji priboriti nastop v velikem finalu po dolgih 4 letih suše. Nazadnje smo v finalu navijali za Slovenijo leta 2019, ko sta v Tel Avivu Zala in Gašper zapela pesem Sebi.

Joker Out so letos bili interno izbrani s strani RTV Slovenija, da bodo zastopali Slovenijo na Pesmi Evrovizije. Vse od dneva razglasitve pa so fantje svojo nalogo vzeli zelo resno. Za njimi je veliko promocij, nastopov, intervjujev. Udeležili so se vseh šestih največjih predevrovizijskih koncertov. Prikupili so se številnih oboževalcem Pesmi Evrovizije in se uspešno predstavili Evropi in svetu. Resnično veliko so napravili za promocijo svoje skladbe, kar se tudi obrestuje, saj trenutno veljajo za zanesljive finaliste iz drugega polfinala, po mnenju mnogih pa bodo v polfinalu med prvimi tremi. Zelo smo lahko zadovoljni z njihovim delom, promocijo in nastopom – ter predvsem neverjetno energijo, ki jo imajo na odru med svojim nastopom. Energijo, ki gledalca prikuje pred TV zaslon – in to je najvažnejše!

Države 2. polfinala in stavnice

Poglejmo, kaj pravijo stavnice, katerih 10 držav se bo nocoj uvrstilo v finale:

  • Avstrija
  • Avstralija
  • Ciper
  • Armenija
  • Litva
  • Slovenija
  • Gruzija
  • Belgija
  • Poljska
  • Danska

Možnosti za uvrstitev v finale pa stavnice in poznavalci pripisujejo še Grčiji, Estoniji in Albaniji.

Šov program

V drugem polfinalu bo glavna točka šov programa z naslovom Music Unites Generations raziskovala povezavo med generacijami Ukrajincev in glasbo, ki jo imajo radi. Mariya Yaremchuk, ki je predstavljala Ukrajino na Pesmi Evrovizije leta 2014, bo zapela venček najbolj znanih glasbenih del iz države. Potovanje skozi čas se bo končalo z osupljivim skupnim nastopom raperja OTOY, 14-letne predstavnice Ukrajine na Otroški Pesmi Evrovizije, Zlate Dziunke, in Mariye. Skupaj bodo pokazali, da je glasba za generacije Ukrajincev luč, ki premaga temo.

V šov programu bo tudi nastop z naslovom Be Who You Wanna Be, ki slavi, da je Pesem Evrovizije prostor za vse - ne glede na to, kdo si. Tri izjemne drag umetnice pripravljajo izjemen nastop ob vrhunski pop glasbi skupaj s skupino eklektičnih plesalcev. Z mešanico čudovitih pesmi in neverjetne scenografije bo to nastop, ki si ga bodo gledalci zagotovo zapomnili.

Povezave

Spodaj si lahko ogledate 30 sekundne posnetke z drugih vaj drugega polfinala.

Prav tako si lahko na spodnji povezave v živo ogledate prenos drugega polfinala in nato ob 23:30 še novinarsko konferenco finalistov drugega polfinala.

TUKAJ pa si lahko prenesete glasovnico za drugi polfinalni večer, da se boste lahko skupaj s prijatelji zabavali pri ocenjevanju in podeljevanju evrovizijskih točk! Delite svoje glasovnice preko socialnih omrežij in nas označite @ogaeslovenija!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec