NIZOZEMSKA z Birth of a New Age

Birth of a New Age pripoveduje zgodbo vzdržljivosti in začetka novega obdobja. Avtorja in producenta skladbe sta Jeangu Macrooy in njegov dolgoletni prijatelj in kolega Perquisite.  

Jeangu je svojo pesem predstavil v kratki predstavitveni oddaji, ki jo je vodil Cornald Maas, tam pa je Jeangu svojo pesem opisal takole:

Pesem je oda vseh, ki trdno stojijo na tleh in stojijo za svojimi dejanji ter si upajo biti pristni.  

V lahkotni in pozitivni predstavitvi svoje pesmi so Jeanguja spremljali band, trije tolkalisti in pevska skupina ZO! Gospel Choir.  

Kot avtor in pevec se ničesar ne veselim bolj, kot nastopanja na odru. Zato je bilo resnično odlično, da sem lahko svojo pesem predstavil v živo pred tako številnim virtualnim občinstvom.

V pesmi Jeangu poje tudi v jeziku Sranan Tongo, ki je eden izmed jezikov v njegovem rodnem Surinamu; jezik bo tako prvič predstavil na evrovizijskem odru.  Delček pesmi v tem jeziku je bil navdahnjen po surinamskem pregovoru Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi, kar v direktnem prevodu pomeni: Jaz sem pol centa, ne moreš me zlomiti. Pol centa je namreč bil najmanjši kovanec v Surinamu in ga je tako bilo praktično nemogoče razpoloviti v manjšo vrednost. V kontekstu pesmi pa pregovor predstavlja sporočilo samospoštovanja, vzdržljivosti in odločnosti.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec