Nebulossa za ŠPANIJO

Španija se je odločila! V Malmö pošiljajo Nebulosso s pesmijo Zorra, kar v prevodu pomeni vlačuga.

Tretja izdaja Benidorm Festa je tako poskrbela za tretjo zmagovalko, po Chanel in Blanci Palomi, ki sta slavili na prvih dveh festivalih.

Nebulossa je synthpop duo, ki ga sestavljata María Bas (vokal in produkcija) in Mark Dasousa (sintetizatorji, produkcija). Njuna glasba vedno vsebuje dva pomembna dejavnika: veliko pop glasbe in veliko sintetizatorjev. Ustvarjata glasbo, ki temelji na zvokih in melodijah 80. let. Poliédrica de mí je naslov debitantskega albuma, ki sta ga izdala leta 2021 po vzoru pesmi Glam, ki jo je žirija Indie Cool izbrala za najboljšo pesem leta 2021. Duo je trenutno na turneji po prizoriščih in festivalih v Madridu, Barceloni, Valencii, Malagi in Zaragozi. Zmagala sta na tekmovanju Studio mans in bila tudi nominirana za nagrado Pop eye Awards kot najboljša nova skupina.

Po dveh polfinalnih večerih je sobotni večerni finale Benidorm Fest imel 8 pesmi, ki so se potegovale za čast zastopati Španijo v Malmöju.

Zmagovalca je določil seštevek točk strokovne žirije, ki je štela 8 članov (4 španski in 4 mednarodni žiranti) in je predstavljala 50% končnih točk. 25% končnih točk je prispevala t.i. žirija gledalcev, ki je bila sestavljena iz preseka španskega prebivalstva, preostalih 25% točk pa je prispevalo telefonsko glasovanje gledalcev pred malimi ekrani.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec