Nastopajoči MMS 2024

Tokratna edicija festivala se po desetih letih znova vrača na nedeljski termin zaradi usklajevanja televizijskega prenosa z mednarodnimi športnimi dogodki, ki terminsko sovpadajo s festivalom.  

Tako se bomo v nedeljo, 7. julija, v Avditoriju Portorož, pa tudi po Sloveniji, zibali v ritmih novih poletnih morskih melodij.

Danes so organizatorji festivala razkrili štirinajst nastopajočih in naslove skladb, ki so:

 1. 2B - Ana iz Pirana
 2. Aljaž Ramot – Lebdiva
 3. Anabel – Bilo bi lepo
 4. Balladero – Kantina
 5. Bepop – Valovi morja
 6. Folk idoli – Lejla
 7. Manu – Jaz sem ti (Heya no heya)
 8. Martina – Amarsi o no
 9. Monika Avsenik – Nisem več edina
 10. Prizma – Prizma
 11. Regina – Zopet plešem
 12. Toxine in Marko Vuksanović – Slovenska pesem
 13. Trio Vivere  - Kanconeta
 14. Žan Videc – Neznano

Prva in druga rezerva sta Peter Vode in Eva.

Izborna strokovna komisijaGregor Ravnik (pevec, zmagovalec festivala MMS 2023), Iztok Cergol (glasbenik), Tina Marinšek (glasbenica, avtorica glasbe in besedil), Mojca Menart (muzikologinja, vodja ZKP RTV Slovenija) in Andrea F. (umetniški vodja festivala MMS 2024) je poslušala in ocenila 96 skladb, ki so bile pravilno prijavljene na javni poziv za udeležbo, kot tudi skladbe povabljenih avtorjev ali izvajalcev. Vseh prijavljenih skladb je bilo 109.

Nabor prijavljenih skladb je pester in predsednik komisije je vtise strnil takole:

»Ob skorajda rekordnem številu prispelih prijavljenih skladb na razpis,  je pozitivna ugotovitev, da smo s člani izborne komisije za 43. Festival MMS opazili rast v kakovosti glasbene in zvočne produkcije, znatno večje število prepričljivih moških vokalov (ki jih je v festivalskih vodah pogosto primanjkovalo v primerjavi s številom pevk), manjše število vsakoletnih bizarnosti in celo izrazito večje število prijavljenih skladb v italijanščini. Postopek izbora skladb je potekal gladko in brez večjih zapletov, člani komisije smo bili v bistvu povsem soglasni za večino ocenjenih in izbranih skladb!«

Nadaljeval je:

»Letošnji izbor tekmovalnih skladb se mi osebno zdi še bolj pester, kot je bil lani, tako z vidika žanrov in »sound-ov, kakor tudi z vidika imen izvajalcev, ki jih bo občinstvo doživelo, gledalo in poslušalo pod žarometi letošnjih Melodij morja in sonca.
Skupaj s tremi povabljenimi izvajalci, prejemniki novih nagrad za preteklo delo in dosežke »MMS Legenda«, »MMS Avtor« ter »MMS Prihodnost« se nam z letošnjimi izbranci, katerim osebno in v imenu Avditorija Portorož iskreno čestitam, obeta festival kakršnega si slovenska pop glasbena scena ne samo zasluži, temveč ga tudi potrebuje.«

Vabljeni na 43. festival Melodije morja in sonca, 7. julija, v Avditorij Portorož!

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec