Našel se je Nemo za ŠVICO

Švica je razkrila svojo pesem za 68. Pesem Evrovizije v Malmöju. Pevec Nemo bo na evrovizijski oder ponesel pesem The Code.

Nemo prihaja iz Biela v švicarskem kantonu Bern je navdušen ob današnji predstavitvi svoje pesmi, za katero je povedal:

"The Code govori o potovanju, ki sem ga začel s spoznanjem, da nisem ne moški ne ženska. Iskanje samega sebe je bil zame dolg in pogosto težak proces. Vendar nič ni boljšega od svobode, ki sem jo pridobil s spoznanjem, da sem nebinaren."

The Code ni le pesem, ampak varen prostor, skozi katerega lahko vsakdo najde svojo resnico. Nemova resnica leži med 0 in 1 binarnega sistema:

"Nekje med 0 in 1 sem ugotovil, da se nahaja moje kraljestvo."

Nemova osebna zgodba tako postane univerzalna pripoved; poziv, da vsak razbije svojo kodo in vstopi v kraljestvo pristnosti. In umetnik je še posebej navdušen, da lahko uporabi evrovizijski oder Malmöja 2024 za predstavitev svoje pesmi in kode, ki jo vsebuje:

"Neverjetna čast je, da lahko predstavljam Švico na Pesmi Evrovizije. Ta platforma ponuja veliko priložnost za gradnjo mostov med različnimi kulturami in generacijami. Zato je zame kot spolno queer osebo zelo pomembno zavzeti se za celotno skupnost LGBTQIA+.“

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec