Danes popoldne je odjeknila evrovizijska vest, ki jo je potrdil NDR, da bo Nemčijo na Pesmi Evrovizije zastopal Benjamin Dolić, z umetniškim imenom Ben Dolic, po rodu Slovenec, ki je bil izbran na internem izboru nemške televizije. Nemčijo bo zastopal s pesmijo Violent Thing.

Novico je zatem potrdila tudi uradna stran Pesmi Evrovizije, kmalu zatem, pa se je preko Instagrama odzval tudi Ben sam, z zapisom: »To je izjemna čast, za to priložnost sem neverjetno hvaležen. Komaj čakam, da bom na odru.«

Ker bo Ben zastopal Nemčijo, ki je kot ena izmed velikih 5 direktno uvrščena v finale, bomo tako Slovenci lahko stiskali pesti za vsaj enega Slovenca. Seveda si vsi želimo, da se mu v finalu pridruži še naša predstavnica Ana Soklič, ki je v soboto s pesmijo Voda prepričala strokovno žirijo in gledalce, ter si pripela vozovnico na evrovizijski oder.

Ben sicer ni neznanec glasbenih odrov. Že leta 2010 smo ga lahko spremljali v šovu Slovenija ima talent, takrat se je prebil do polfinala. Leta 2016 pa je stopil tudi na oder EME, takrat kot član skupine D Base, predstavili pa so se s pesmijo Spet živ (video spodaj). A je takrat na Pesem Evrovizije potovala ManuElla.

Benjamin Dolić se je pri osemnajstih preselil v Švico, kjer je nadalje glasbeno ustvarjal, leta 2018 pa je na nemškem glasbenem šovu The Voice zasedel odlično drugo mesto, premoč je mora priznati le Samuelu Röschu.

Tokrat se je Ben prijavil na nemški izbor za Pesem Evrovizije, kjer pa mu je uspelo. Nemški izbor je letos sicer potekal malo drugače, saj so po lanskem (ponovnem) neuspehu in predzadnjem mestu, bili primorani spremeniti format izbire. Tokrat so se odločili za dvostopenjski žirijski izbor. Prvo, nemško žirijo, je sestavljalo 100 žirantov iz celotne Nemčije, drugo, mednarodno žirijo, pa je sestavljalo 20 tujih glasbenih strokovnjakov. Glasovanje je potekalo večstopenjsko, interno, na koncu pa je največ glasov prejel Ben Dolic.

Klub OGAE Slovenija želi Benu Dolicu veliko sreče na velikem evrovizijskem odru!

Foto: EPA
Foto: EPA

Naslovna foto: EPA

Vir: