Za karizmatično skupino Joker Out je kar 6 predevrovizijskih nastopov. Bili so v Barceloni, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu in Londonu, in vsepovsod so navdušili. Pokazali so dobro mero vztrajnosti, profesionalnosti in razumevanja, kaj tekmovanje za pesem Evrovizije od njih zahteva. Imeli so »Meet&Greete«, kjer so se spoznavali z navijači, mnogi že prepevajo Carpe Diem v slovenščini, marsikater tuj medij jih je že označil za medijske ljubljence. Pevec skupine Joker Out, Bojan Cvjetićanin dodaja:

»Spoznali smo 33 delegacij, zelo smo veseli, da smo z večino tekmovalcev vzpostavili zelo lepe prijateljske stike. Občutek na pred dogodkih je bil sproščen. Povezovanje je bilo zelo kvalitetno. Zelo smo veseli, da smo bili prav mi tisti, ki smo morde delegacije za kanček še bolj povezali skupaj.«  

Kot je skupina še dodala, so glede na odziv prepričani v nastop v finalu.

Kakšen bo evrovizijski nastop zaenkrat ostaja še skrivnost, na novinarski konferenci pa so izdali nekaj podrobnosti. Glavni cilj je, da ohranijo energijo, kot so jo pričarali na slovenski predstavitvi pesmi Misija Liverpool. Za tuje medije so povedali, da so sicer že razmišljali o skoku v publiko, a je ta na evrovizijskem odru seveda prepovedan. Prav tako naj ne bi imeli ognjemeta in ostale pirotehnike, saj bi to bilo preveč izven njihovega načina izražanja. Zasledili smo, da bodo na odru blizu skupaj in čim bližje publiki.

Danes, 20. 4., imajo na Radioteleviziji Slovenija kostumsko vajo za evrovizijski nastop. Za njihove obleke skrbi slovenski modni oblikovalec Ponorelii, razkrili pa so, da bo obleka, ki bo podobna tisti iz letošnje predstavitve pesmi, imela všito idrijsko čipko. Elemente slovenske tradicije lahko med drugim zasledimo tudi v njihovem videospotu.

Na novinarski konferenci so napovedali tudi koncert, ki bo 25. 4. 2023 ob 15.00 na Novem trgu v Ljubljani. Koncert bo brezplačen, poleg pesmi Carpe Diem pa bomo lahko slišali tudi nekaj njihovih že poznanih pesmi.

V Liverpool pa se naši predstavniki odpravljajo 1. maja!

OGAE Slovenija bo slovenske predstavnike spremljal tudi v Liverpoolu, kjer bomo ponosno vihteli slovensko zastavo. Spremljajte nas na naših družbenih omrežjih za vse informacije o Pesmi evrovizije. 

Carpe diem!

Vir:
Vir:
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec