Na EMI zmagala Zala Kralj & Gašper Šantl

Skladba Sebi bo maja 2019 v Tel Avivu predstavljala Slovenijo na izboru Pesem Evrovizije. Na EMI 2019 sta si vozovnico za Tel Aviv zagotovila Zala Kralj & Gašper Šantl, ki sta v superfinalu prejela kar 73% glasov, Raiven pa le 27%.

Strokovna žirija je med 10 nastopajočimi na letošnji EMI 2019 izbrala dva superfinalista, ki sta bila Raiven s skladbo Kaos in Zala Kralj & Gašper Šantl s skladbo Sebi. Tako sta se v superfinalu pomerili povsem diametralni skladbi, občinstvu pred TV zasloni pa je očitno bila všečnejša umirjena pesem.

Kot sta povedala Zala in Gašper, zmage nikakor nista pričakovala, saj sta se na EMO prijavila bolj zaradi promocije, kot z namenom da zmagata in predstavljata Slovenijo na Pesmi Evrovizije.

"Vesela sva, da se je pesem dotaknila ljudi, vendar nama je glavni cilj, da tudi v prihodnosti ostaneva zvesta sama sebi," pa sta povedala ob koncu festivala.

Ostali nastopajoči

Na Emi 2019 so se poleg superfinalistov predstavili še: Kim – Rhythm Back To You, Renata Mohorič – Three Bridges, René – Ne poveš, Fed Horses – Ti ne poznaš konjev, Ula Ložar – Fridays, Lumberjack – Lepotne dna, Okustični – Metulji plešejo, Inmate – Atma.

V spodnjih videih pa si lahko ogledate zmagovalno pesem in ostale nastopajoče na EMI 2019.

Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi

Raiven – Kaos

Kim – Rhythm Back To You

Renata Mohorič – Three Bridges

René – Ne poveš

Fed Horses – Ti ne poznaš konjev

Ula Ložar – Fridays

Lumberjack – Lepote dna

Okustični – Metulji plešejo

Inmate – Atma

Vir: rtvslo.si

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec