Na 25. Pesmi Gradevizije slavil Joel Loyo

Pred tednom dni smo v Ljubljani dobili zmagovalca 25. Pesmi Gradevizije – na odru se je zvrstilo 11 nastopov, tako publika, kot strokovna žirija in nastopajoči pa so bili v primeru zmagovalca več kot složni – zmagovalec dogodka je postal Joel Loyo, ki domov ni odnesel samo Zlate Jedle ampak tudi vstopnico za nastop na Eurovision Weekendu, v nemškem Hamburgu.

Gradevizija je že dolgo kultna, gledalce razveseljuje že od davnega leta 1997, sam dogodek pa je postal religiozno vpet v glasbeno dogajanje naše prestolnice. Letos je občinstvo dobilo kar dve Gradeviziji – tisto, ki bi se morala zgoditi leta 2020 in tisto redno, ki jo publika nestrpno pričakuje vsako jesen. V soboto so tako gledalci doživeli 11 unikatnih nastopov, ki še zlepa ne bodo zdrsnili v pozabo.

Vsekakor pa je vse udeležene najbolj prepričal nastop španske skladbe SloMo, ki jo je izvajal Joel Loyo, ki se po koncu prireditve ni razveselil samo vsakoletne prestižne nagrade Zlata Jedla, ampak tudi debitantskega nastopa na dogodku Eurovision Weekend v nemškem Hamburgu, kjer bo z ekipo plesalk, s katerimi je osvojil laskavi naslov zmagovalca 25. Pesmi Gradevizije, branil barve Kluba OGAE Slovenija, ki bo na tem dogodku, od 12. do 14. julija 2024, prihodnje leto sodelovala prvič.

Po koncu dogodka je bilo med sprehodom po dvorani moč slišati navdušenje nad letošnjo redno edicijo dogodka, na tem mestu pa se moramo zahvaliti tudi naši letošnji strokovni komisiji, ki so jo letos sestavljali vodja slovenske delegacije na Pesmi Evrovizije, Maša Kljun, članica zasedb Sopranos in Bepop, Alenka Husić, pevec in radijski voditelj David Amaro, zmagovalec letošnjega festivala Melodije morja in sonca, Gregor Ravnik in koordinator tekmovanj v OGAE Slovenija, Boštjan Smrekar. Vsi so bili pomemben del 25. Pesmi Gradevizije in tako pomagali k doprinosu še enega večera, polnega smeha in zabave.

Si želite tudi vi prihodnje leto sodelovati na Gradeviziji? Prijave so že odprte – čakamo jih na elektronskem naslovu gradevizija@klub-ogae.si.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec