MMS 2023 – kmalu!

Avditorij Portorož-Portorose je predstavil 14 nastopajočih na letošnjem festivalu in skupaj z njimi razkril zaporedne številke nastopa 8. julija ob 21.00 v Amfiteatru. Glasbenikom je dobrodošlico v piranski občini izrekel podžupan Občine Piran Christian Poletti, jim zaželel uspešen nastop in poudaril, da je lastnica blagovne znamke festival MMS ponosna na 42. edicijo najpomembnejšega festivala zabavne glasbe v Sloveniji.  

V. d. direktor Avditorija Portorož Borut Bažec je naštel novosti – izboljšave festivala:  povečano število skladb na festivalu, iz 12 na 14, kar pomeni več glasbe, daljši čas glasovanja občinstva v Amfiteatru preko QR kode – začelo se bo ob prvem nastopu tekmovalcev in zaključilo sočasno z zaključkom televotinga; žirija radijskih postaj bo številčnejša, predvidenih je do 15 sodelujočih.

 

Predsednik strokovne komisije za izbor, Alesh Maatko je poudaril, da je imela komisija zahtevno delo, zaželel glasbenikom čim več izvirnosti in profesionalnosti, kar je podčrtal tudi vodja MMS benda, Tomi Purič. In ker bo ravno v tednu festivala začetek vrhunca poletne sezone, pripravljamo v torek in sredo, 4. in 5. julija, predstavitvena večera MMS: prvi bo v restavraciji Al Mulin na Serminu pri Kopru, drugi na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu ob 21. uri, nastopili bodo vsi izvajalci festivala v spremstvu 9-članskega benda MMS, ki ga vodi Tomi Purič. Oba večera sta za obiskovalce-poslušalce brezplačna, tu bodo lahko tudi kupili vstopnice za glavni večer.

Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, so-voditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po tem, ko bomo slišali in videli nastop vseh 14 nastopajočih, bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen legendama Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.

 

Nagrade festivala MMS so: velika nagrada MMS in nagrade strokovne žirije - za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V glasovanju za veliko nagrado MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru, žirija radijskih postaj in strokovna žirija.  Naj spomnimo, lani sta jo prejeli Tinkara Kovač in Anika Horvat, ki bosta otvorili festival.  

Vabljeni na ogled festivala MMS v živo ali v neposrednem prenosu na TV Slovenija ob 21. uri.  

Vrstni red nastopajočih:

 1. Simon Vadnjal – Prizma
 2. Saša Lešnjek – Tipi z Jeepi
 3. Bosaznova – Običajen par
 4. Marijan Novina – Zgodba ribiča
 5. Rina – Ko dan zaspi
 6. Žigan Krajnčan, Teo Collori – Jadra
 7. Stela Sofia – Sebe daj
 8. Bomb Shell – Potujem
 9. Alya Elouissi – Valovim
 10. Booom! – Portoroško sonce
 11. Annia – Na pol poti
 12. Boštjan Velkavrh – Za druge in zase
 13. Ani Frece & Hotel za srečo – Razvajenka
 14. Gregor Ravnik - Torek

Voditelji 42. Melodij morja in sonca (foto: Avditorij)

Na novinarski konferenci (foto: Avditorij)
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec