Loreen prinesla zmago ŠVEDSKI

Po razburljivi razglasitvi rezultatov, je odjeknila druga zmaga Loreen na Pesmi Evrovizije! S pesmijo Tattoo je Švedski pripela sedmo zmago in osvojila Liverpool!

Loreen je bila vidno ganjena nad svojo drugo zmago, ki je prišla 11 let po prvi v Bakuju z legendarno pesmijo Euphoria.

Loreen je nocojšnja zmagovalka 37. strokovnih žirij, na telefonskem glasovanju pa je zasedla 2. mesto. Seštevek točk je bil dovolj, da je za Švedsko ponosno dvignila veliki kristalni mikrofon.

Švedska se tako veseli nove zmage, osem let po zadnji zmagi, ko je za Švedsko slavil Mans s pesmijo Heroes. Evrovizijska mašinerija se tako naslednje leto že sedmič seli na Švedsko, zagotovo pa bo v prihodnjih mesecih vroče, katero švedsko mesto bo gostilo Pesem Evrovizije.

Naš ponos, skupina Joker Out, so ob koncu večera zasedli 21. mesto. Rezultat, nad katerem smo precej razočarani, a smo na nastop, energijo in celootno evrovizijsko zgodbo, ki so jo spisali Joker Out izredno ponosni!

Kmalu bodo znani tudi podrobni rezultati glasovanja tudi za oba polfinalna večera, ko bo znano, katero mesto so Joker Out zasedli v četrtkovem polfinalu. Spremljajte naša socialna omrežja, da izveste med prvimi!

Po zmagi se je Loreen odpravila na novinarsko konferenco, katere prenos lahko spremljate na spodnji povezavi.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec