Loreen ponovno za ŠVEDSKO!

Veliki švedski glasbeni festival Melodifestivalen se je danes sklenil z velikim finalom.

Melodifestivalen traja kar 6 vikendov: 4 četrtfinalni večeri, 1 polfinalni in 1 finalni večer.

Švedi ter mednarodna žirija so odločili, da bo Švedsko po 11 letih ponovno zastopala Loreen, tokrat s pesmijo Tattoo.

Loreen je vse od četrtega četrtfinala veljala za favoritko za zmago. Njena pesem Tattoo je zopet podirala rekorde na Švedskem, saj se je v 24 urah povzpela na vrhove glasbenih lestvic na Švedskem. Tudi mnogi oboževalci Pesmi Evrovizije so že po četrtfinalnem nastopu zajemali sapo in se spraševali, če bo Loreen s pesmijo Tattoo ne le zmagala na Melodifestivalen, ampak mogoče ponovno dvignila veliki kristalni mikrofon Pesmi Evrovizije.

Danes je Loreen uspešno stopila na prvo veliko stopničko – drugič je zmagala na švedskem izboru Melodifestivalen. Prvič ji je to uspelo leta 2012, njen nastop in zmaga na Pesmi Evrovizije v Bakuju pa sta večna evrovizijska zgodovina. 372 točk je bil do takrat drugi najvišji seštevek točk, prejela pa je največ dvanajstic v zgodovini do takrat – od kar 18. držav.

Loreen je s pesmijo Tattoo letos vsekakor dvignila obrvi mnogih, ki spremljamo Pesem Evrovizije, saj zdaj po zmagi na Melodifestivalen, velja tudi uradno za veliko favoritko za zmago na letošnji Pesmi Evrovizije v Liverpoolu – na stavnicah se je Švedska zavihtela na prvo mesto kmalu po njenem prvem nastopu v četrtfinalu.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec