Končno je znano!

Pesem Evrovizije 2023 bo v Liverpoolu! Tako je danes BBC sporočila v oddaji One Show ob 20. uri po našem času.

Hkrati so razkrili tudi datume, ko bo veliki evrovizijski glasbeni festival potekal. Polfinala bosta 9. in 11. maja prihodnje leto, veliki finale pa bo v soboto, 13. maja 2023.

Pesem Evrovizije 2023 bo organizirala BBC v sodelovanju z EBU, pri pripravi programa pa bo sodelovala tudi ukrajinska televizija UA:PBC in aktualni zmagovalci.

Martin Österdahl je novico pozdravil z naslednjimi besedami:

Liverpool je idealno mesto za gostitev 67. Pesmi Evrovizije v imenu Ukrajine. Mesto je simbol glasbe, Liverpoolska Arena, kjer bo potekala Pesem Evrovizije pa presega vse potrebe za postavitev odra največjega glasbenega dogodka na planetu. Bili smo zelo zadovoljni s strastjo, ki jo je mesto predstavilo pri idejah za gostitev Pesmi Evrovizije, prav tako pri vključitvi celotnega mesta, da diha z dogodkom in da na prvo mesto postavi letošnjo ukrajinsko zmago. BBC in Združeno kraljestvo bosta Pesem Evrovizije gostila ponovno po kar 25 letih, kar je zagotovilo, da bo produkcija vsekakor zelo posebna in bo karseda poudarila ukrajinsko noto.

Poseben evrovizijski logotip

EBU je hkrati predstavila tudi poseben evrovizijski logotip, ki vsebuje ukrajinsko zastavo v srcu logotipa, saj Združeno kraljestvo dogodek organizira v imenu Ukrajine. Spodaj pa sta napis United Kingdom in pa ime mesta Liverpool, ki bo Pesem Evrovizije gostilo.

Mykola Chernotytskyi, predstavnik ukrajinske televizije UA:PBC je povedal:

Simbolično bo, da bo Pesem Evrovizije 2023 gostil Liverpool, ki je bratsko mesto Odese. Organizacija tako velikega dogodka zahteva zelo veliko. Prepričan sem, da je mesto Liverpool, znano kot prestolnica pop glasbe, več kot kos tej nalogi. Zato se nadejam izjemnega šova, ki bo osupnilo tako delegacije, kot gledalce širom po svetu.

Do finala pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min