LITVA stavi na nastop Silvestra Belta

Po 6 tednih predizborov, se je včeraj zvečer zgodil še finale litovskega nacionalnega izbora Eurovizija.LT, ki je odločil zmagovalca - Silvester Belt bo Litvo v Malmöju zastopal s pesmijo Luktelk.

V zadnjih petih tednih smo lahko spremljali 5 predizborov, v katerih se je litovskemu občinstvu predstavilo kar 40 pesmi, ki so tekmovale za nastop v včerajšnjem velikem finalu. V polfinalu vsakega tedna sta dve skladbi napredovali v finale po seštevku telefonskega glasovanja in glasovanja strokovne žirije. Silvester Belt je zmagal že v prvem polfinalu, od takrat pa je njegova pesem prišla na prvo mesto na Spotify Litva.

V finalu je ponovno potekalo telefonsko glasovanje in glasovanje strokovne žirije, ki sta ocenjevala 10 sodelujočih finalnih pesmi. To glasovanje je določilo Top 3 - superfinaliste. Tri superfinalne pesmi so bile Simple Joy od The Roop, Impossible od Shower in končni zmagovalec Luktelk od Silvestra Belta.

V superfinalu so le gledalci s telefonskim glasovanjem odločili, da jih bo na 68. Pesmi Evrovizije zastopal Silvester Belt s pesmijo Luktelk.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec