Kmalu po letošnji zmagi na Pesmi Evrovizije 2022 v Torinu je član zmagovalne skupine Kalush Orchestra raper Oleh Psiuk napovedal, da bodo prodali veliki kristalni mikrofon na dražbi, izkupiček od prodaje pa bodo namenili ukrajinski vojski.

Na dražbi je bila evrovizijska trofeja prodana za visokih 900 tisoč dolarjev! Kupec in novi lastnik velikega kristalnega mikrofona pa je postalo podjetje WhiteBit, ki se ukvarja s prodajo kriptovalut. Cilj družbe je širjenje družbe kriptovalut in pa maksimizirati njihovo uporabo v vsakdanjiku. Lastnika podjetja sta Vladimir Nosov in Oleg Kayin, prvi je Estonec, drugi pa Ukrajinec.

900 tisoč dolarjev bodo Kalush Orchestra namenili Serhiyu Prytuli, ki je tudi organiziral in vodil spletno dražbo. Prytula je prostovoljec v ukrajinski vojski, ki preko svoje istoimenske fundacije zbira denarna sredstva za ukrajinsko vojsko in jo razporedi tja, kjer to pomoč potrebujejo. Neuradno se je sicer razširila novica, da bo denar porabljen predvsem za nakup vojaških dronov. V okviru dražbe so Kalush Orchestra za 5 dolarjev prodajali tudi replike ikonične roza kape, ki jo je na nastopu nosil Oleh Psiuk, vendar zanekrat ni znano, koliko teh kap so uspeli prodati.

Če želite tudi vi imeti svojo repliko velikega kristalnega mikrofona, lahko to dobite na povsem legalen način. Naprodaj je v uradni evrovizijski trgovini, kot član našega Kluba pa imate v spletni trgovini tudi stalen 10% popust. ;)

Želite postati član Kluba? Kliknite TUKAJ.

Vir:
Vir:
Do finala pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min