KONČNO! TORINO 2022!

KONČNO! Prihodnje leto gremo v TORINO!

RAI in EBU sta razkrila, kam se seli Evrovizijska karavana!

Nestrpnega čakanja je konec! Največji svetovni glasbeni dogodek bo prihodnje leto gostil Torino!

Po tem, ko je v začetku poletja kar nekaj italijanskih mest izrazilo zanimanje za gostitev Pesmi Evrovizije, sta se po preučitvi uradnih prijav italijanska radiotelevizija RAI in EBU odločali med petimi mesti, ki so bila v ožjem izboru: Milano, Torino, Bologna, Rimini in Pesaro. Ob koncu so sprejeli odločitev, da največ za glasbeni dogodek oz. festival, kot je Pesem Evrovizije, lahko ponudi TORINO.

EBU je ob razkritju objavila:

Torino je perfektno mesto, ki bo gostilo 66. Pesem Evrovizije. Kot smo videli že na zimskih olimpijskih igrah 2006, je dvorana PalaOlimpico več kot primerna za gostitev največjih svetovnih dogodkov, zelo pa smo navdušeni tudi nad entuziazmom mesta Torino, da naslednje leto pozdravi tisoče oboževalcev Pesmi Evrovizije. To bo prva Pesem Evrovizije v Italiji po dolgih tridesetih letih, zato smo s televizijo RAI odločeni, da bo nekaj posebnega. 

Obenem pa so razkrili tudi datume, ko bodo potekali oba polfinalna večera in veliki finale, in sicer 10., 12. in 14. maja!

Dvorana, ki bo gostila Pesem Evrovizije 2022, in sicer skoraj mesec dni, pa bo dvorana PalaOlimpico. Dvorana sprejme 18 tisoč gledalcev in izpolnjuje zahtevne produkcijske pogoje, ki se pričakujejo pri megalomanskih in zahtevnih evrovizijskih odrih.

Izvedeli smo tudi, da bo tudi letos omejeno število sodelujočih držav na glasbenem tekmovanju na največ 44. Tako je bilo tudi letos, medtem ko je prejšnja leta bila meja postavljena pri številki 46. Zakaj je EU znižala omejitev na 44 ni znano, je pa znano, da bo v primeru, da se prijavi več kot 44 držav, imela prednost tista država, ki je večkrat nastopila na zadnjih petih festivalih.

Temo in slogan Pesmi Evrovizije 2022 bo RAI sporočila tekom priprav na Pesem Evrovizije 2022.

Zdaj, ko je znano mesto, ki bo gostilo Pesem Evrovizije 2022, se lahko pričnejo priprave s polno paro, od 1. septembra pa so vse izdane pesmi lahko potencialne predstavnice držav, ki bodo nastopile. Zaenkrat je svojo udeležbo na Pesmi Evrovizije 2022 potrdilo 30 držav, med njimi tudi Slovenija, ki bo svojega predstavnika najprej iskala na EMI Freš, nato pa v dveh polfinalih in velikem finalu EME 2022, kjer bomo določili, kdo nas bo zastopal v Torinu 2022!

Vsekakor pa bomo v letošnji evrovizijski sezoni lahko spremljali več nacionalnih izborov kot preteklo leto, ko se je mnogo držav, med njimi tudi Slovenija, odločilo, da v Rotterdam pošljejo predstavnike izbrane leta 2020, ko je Pesem Evrovizije bila odpovedana.

Zdaj je jasno!

 

Se vidimo 10., 12. in 14. maja 2022 v TORINU!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec