Končane vaje polfinalistov

Sobotni dan je prinesel skrajšan urnik, saj so bile na sporedu le še druge vaje zadnjih devetih polfinalistov iz drugega polfinala. Med njimi pa smo zopet najbolj pričakovali ruskega in nizozemskega predstavnika, ki sta dokazala, da še vedno ostajata v krogu ožjih favoritov za zmago – eden s povsem minimalističnim nastopom, drugi pa z multipliciranjem samega sebe. Ne smemo pa spregledati niti azerbajdžanca, ki se je na stavnicah hitro povzpel s svojim lasersko robotskim nastopom. Pa gremo po vrsti.

Hrvaška

Druga vaja hrvaškega predstavnika je bila veliko uspešnejša kot prva. Roco je prikazal prepričljivo in dobro uigrano izvedbo, rahlo je bila tudi spremenjena grafika, ki sedaj prikazuje več strel in je bolj rdečkasta. Prepričljiva izvedba.

Malta

Malteška kameleonka prinaša na oder sladoledne barve ter učinke na tv ekranu. Zanimiva trendovska moderna grafika podpre pesem, ki se je prikradla tudi že na slovenske radijske valove. Pevska izvedba solidna.

Litva

Jurij je na drugi vaji svoje delo zopet opravil suvereno. Oder v zlato rumenih tonih deluje zelo elegantno in pritiče skladbi Run With the Lions. Suverena pevska izvedba, kadri pa zanimivi in dobro uravnotežijo dejstvo, da je Jurij na odru sam.

Rusija

Sergey nam je na drugi vaji prikazal zopet popolno in prepričljivo izvedbo letošnje pesmi Scream. In prav nič manj nismo od njega pričakovali. Deževna odrska predstava z multipliciranjem samega sebe je zopet nekaj novega, kar na oder prinaša ruska delegacija. Rus se bo zagotovo potegoval za najvišja mesta, ampak ali lahko ogrozi samo vrh?

Albanija

Albanka nam prikaže odličen vokalni nastop svoje pesmi, ki ga zelo dobro podprejo backvokalisti. Ognjeni obroč na tleh okrog nje ter spuščeni elementi odra nad njo ustvarijo čudovito kuliso za njeno pesem.

Norveška

Zanimiva norveška predstavitev posebnega jezika očara, prav tako tudi grafika. Vokalno suveren nastop, ki se mu bo po mnenju mnogih skoraj zanesljivo uspelo uvrstiti v finale, tam pa bo borba za višja mesta vse prej kot lahka.

Nizozemska

Nizozemec ostaja preprost a prepričljiv. Nastop so v primerjavi s prvo vajo nadgradili s svetlobno kroglo, ki je na njegovih klaviaturah in mu osvetljuje obraz. Prav tako so malo posvetlili modro grafiko v ozadju, tako, da je Duncan vidnejši. Nastop je eleganten, čist, brez nepotrebnih efektov. Le on, klaviatura in krogla – in njegov vokalno prepričljiv nastop. Mnogi pravijo, da ga je druga vaja napravila za zmagovalca. Se bo to uresničilo tudi 18. maja?

Severna Makedonija

Tamara je tudi danes postregla z močno in mogočno izvedbo pesmi Proud. Med vajo so poskušali še različne kadre med ogledali, ki se niso izkazali za povsem dobre. Katere bodo uporabili na koncu pa bomo videli že na prvi generalki. Nastop, ki mu večina napoveduje zanesljiv finale.

Azerbajdžan

Chingiz je na drugi vaji le še potrdil vlogo favorita. Na trenutke mogoče nastop, v katerem je vsega že malo preveč. A je nastop z robotskimi rokami, ki žarčijo laserje nanj z velikim utripajočim srcem na grafiki v ozadju, impresiven.

S tem so vaje letošnjih polfinalistov zaključene. Delegacije imajo zdaj možnost le še manjših popravkov, sicer pa sta scenski nastop in televizijski kadri zapečateni in jih ni moč več spreminjati. Na treh generalkah (na drugi ocenjuje strokovna žirija), se kolesje le še uteče, predvsem prehodi med pesmimi in glasovanje ipd. Prva generalka za prvi polfinale je na sporedu v ponedeljek, 13. maja ob 15. uri po našem času.

Vir fotografij: eurovision.tv

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec