Kinetično sonce USTAVLJENO!

Po treh dneh vaj, ko se je šušljalo in ugibalo, kaj se dogaja z osrednjo konstrukcijo letošnjega evrovizijskega odra, t.i. kinetičnim soncem, je danes odjeknila novica, ki jo je v javnost posredovala danska delegacija oz. televizija DR.

Danska televizija je danes poročala, da je težava v konstrukciji kinetičnega sonca, ki bi se naj bila zmožna vrteti. Konstrukcijo sestavlja sedem različno velikih lokov, ki bi se morali vrteti neodvisno drug od drugega, a so organizatorji pri tehnični izvedbi naleteli na precejšnje težave. Italijanska televizija pa naj bi v zaodrju v preteklih dneh že sporočila, da tehničnih težav do drugih vaj oz. generalk ne bo mogla popraviti.

Danska televizija še poroča, da je EBU vsem delegacijam zato le tri dni pred pričetkom prvih vaj v Torinu sporočila, da konstrukcija kinetičnega sonca ne bo uporabljena zaradi tehničnih težav. To je povzročilo kar nekaj negodovanja med delegacijami, ki so premikanje kinetičnega sonca imeli uporabljeno pri svojem nastopu in so zaradi tega svoj nastop morale prilagoditi v zelo kratkem času.

EBU je televiziji DR posredovala tole sporočilo:

Med tehnično vajo v Torinu je produkcijska ekipa naletela na nepričakovane težave s hitrostjo premikanja konstrukcije na določene željene položaje, ki je bilo prepočasno za hitre prehode med posameznimi nastopi držav. Skupaj z italijansko skupino RAI so se nato odločili, da bo kinetično sonce pri vseh 40 nastopih v enakem položaju, da bodo vse države imele enake pogoje za nastop.

Hkrati so poudarili, da več informacij v zvezi s tem ne bodo dajali.

Črna mavrica ali naluknjana vinilka?

Kot lahko vidimo na vajah, je kinetično sonce zdaj v ploščatem, zloženem položaju. Proti občinstvu so sklenili obrniti tisto stran, na kateri so luči, na drugi strani so namreč LED zasloni. Izgled konstrukcije je zdaj sicer lahko precej moteč, predvsem pri državah, ki imajo ozadje na velikem LED zaslonu svetlejših barv, ki ga zdaj zakriva črn polkrog, kot nekakšna črna mavrica ali polovica naluknjane vinilne plošče.

Kakorkoli, odločitev je odločitev in pri tem bo očitno tudi ostalo.

Kinetično sonce očitno na letošnji Pesmi Evrovizije v Torinu ne bo vzšlo!

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec