Kam gremo prihodnje leto?

Po letošnji zmagi Italije na pesmi Evrovizije v Rotterdamu, se je kaj kmalu pričelo šušljati, katero mesto bi lahko gostilo največji svetovni glasbeni dogodek prihodnje leto. Veliko mest je izrazilo svojo pripravljenost in zanimanje, a le nekaj je bilo ob koncu takih, ki imajo predvsem kapacitete in vse potrebno, da lahko tako velik glasbeni karneval sploh gostijo.

Tako kot mesto pa zaenkrat ostaja neznanka tudi termin v katerem bo Pesem Evrovizije potekala maja 2022. Kot najverjetnejši termini se omenjajo 10., 12. in 14. maj, možni termini pa so še 17., 19. in 21. maj.

Potem, ko je nacionalna televizija RAI objavila razpis in povabilo vsem mestom, da se prijavijo, je neuradno kar 17 mest izrazilo svojo željo. Ob koncu je pripelo 11 uradnih prijav, te pa so po izbirnem postopku skrčili na le 5 mest, ki ostajajo v ožjem izboru. V vsako od mest je odšla tudi delegacija RAI in EBU, da se z mestnimi oblastmi pogovorijo, kakšne so možnosti in kaj lahko mesto ponudi, predvsem pa, če ima vse potrebno za izvedbo dogodka.

Pet mest, ki so prišla v ožji krog je:

- Bologna (Unipol Arena/Bologna Fiere Pavillion 37*)

- Torino (Pala Alpitour*)

- Milano (Pallazo dele Scintelle/Assago Forum*)

- Rimini (Fiera di Rimini*)

- Pesaro (Vitrifrigo Arena*)

*dvorana, ki bi lahko gostila Pesem Evrovizije

Kot najbolj verjetne favorite pa se med ljubitelji in poznavalci omenja Milano, Torino in Bologna.

Kdaj bodo EBU in RAI sporočili, kje bo Pesem Evrovizije 2022, še ni znano. Edini uraden podatek, ki ga imamo je konec avgusta oz. v začetku septembra. Lokalni italijanski medij Il Resto Del Carlino je sicer objavil, da bo mesto znano 30. avgusta, a ne RAI ne EBU tega podatka oz. datuma nista potrdila. Verjetno pa bo čakanja prav kmalu konec, saj morajo zgodaj jeseni steči že vsi načrti glede same organizacije dogodka v izbranem mestu, kot tudi načrtovanja evrovizijskega odra, teme, slogana in vsega, kar pritiče Pesmi Evrovizije.

Že zdaj pa je gotovo, da bo Pesem Evrovizije v mestu, ki je še ni gostilo, saj je bila leta 1965 v Neaplju, leta 1990 pa v Rimu.

Takoj, ko bo odločitev padla in jo bosta RAI in EBU javno razkrili, pa boste o tem lahko prebrali tudi na naši spletni strani.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec