Jutri je EMA!

Končno je pred nami sobota 27. februarja, ko bomo slišali in videli, s kakšno pesmijo nas bo Ana Soklič predstavljala na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Ana bo nastopila v prvi polovici prvega polfinala 18. Maja v dvorani Ahoy v Rotterdamu.  

Jutrišnja EMA bo nekaj posebnega, saj bomo na njej spoznali Anino pot v Rotterdam in novi pesmi naproti, hkrati pa se bomo sprehodili po zgodovini slovenskih nastopov na Pesmi Evrovizije v preteklih 60. letih. Skozi večer nas bosta popeljala Nejc Šmit in Lea Sirk, ki je Slovenijo zastopala na evrovizijskem odru leta 2018 v Lizboni.

Kakšna bo pesem je za zdaj še vedno skrivnost. Pred kratkim smo izvedeli le, da ne bo balada. V intervjuju za rtvslo.si je Ana o svoji pesmi povedala sledeče:

Na neki način se letošnja skladba precej razlikuje od Vode, je pa tudi res, da ima kar nekaj skupnih imenovalcev. Zelo težko je obrazložiti z besedami. Najraje vidim, da si bodo poslušalci in gledalci sami ustvarili mnenje in svoje predstave. V tem kot glasbenica tudi najbolj uživam.  
Lahko povem, da se ekipa zelo trudi z zadnjimi podrobnostmi. Ker je odrska predstavitev celovit projekt, je tukaj veliko dela tudi zunaj glasbenih voda – koreografija, scenografija, videostajling, oblačila, ne nazadnje tudi stroški, finance, sponzorji … Ob tem bi se rada zahvalila vsem sodelavcem na nacionalki, s katerimi odlično sodelujemo. Vsak na svoj način prispeva, da naredimo najboljše, kar zmoremo, in presenetimo tudi mnogo večje in vplivnejše države.

Glede avtorjev pesmi se je govorilo, da so ti že napisali tudi zmagovalno pesem na Pesmi Evrovizije, kar je v intervjuju za rtvslo.si potrdila tudi Ana. Povedala je, da je soavtor pesmi že nizal zmage, tudi na Pesmi Evrovizije, prav tako pa je sodeloval z imeni, ki jih vsi dobro poznamo. Več pa bomo izvedeli na EMI, je še dodala Ana.  

V intervjuju so Ano povprašali tudi o promociji skladbe, ki bi morala slediti v obdobju pred Pesmijo Evrovizije, a bo letos zaradi epidemiološke situacije vsekakor otežena.

Res je. Še nekaj časa ne bomo vedeli, po kakšnem scenariju se bo dogodek odvil. Vsekakor pa ne moremo računati na gostovanja, ki so običajno del promocije pred samo Evrovizijo. A na srečo nam je tu v pomoč tudi vsa tehnologija, ki nam je na voljo, tako da bomo na ta način lahko prisotni, kjer koli bomo želeli. Prvi korak pri sami promociji pa je vsekakor skladba za vse, ki si jo bodo želeli poslušati večkrat. Ta bo na voljo na vseh pretočnih platformah v dneh po EMI. Vse nadaljnje promocijske dejavnosti pa boste lahko spremljali na mojih družbenih omrežjih in profilih EMA Evrovizija.

Zagotovo pa vem to, da bomo jutri ob 20. Uri na Prvem programu RTV Slovenija lahko prisluhnili skladbi, ki jo bo Ana zapela na prihajajoči Pesmi Evrovizije! Komaj čakamo!

foto: RTV Slovenija/Adrijan Pregelj

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec