JOKER OUT gredo na Evrovizijo!

Danes je ODJEKNILA novica, ki jo je RTV Slovenija ob 11. uri sporočila iz ljubljanskega botaničnega vrta na novinarski konferenci: Slovenijo bodo na Pesmi Evrovizije 2023 v Liverpoolu zastopali Joker Out!

RTV Slovenija se je tako odločila za malo drugačen način izbora predstavnika, ki je marsikje v tujini precej priljubljen, medtem ko smo v Sloveniji tradicionalno svojega predstavnika izbirali preko izbora EMA. Te prihodnje leto žal ne bo. Nazadnje smo sicer svojega predstavnika izbrali interno le slabi dve leti nazaj. Leta 2021 se je RTV takrat odločila, da bo Slovenijo v Rotterdamu zastopala kar Ana Soklič, ki bi morala nastopiti na odpovedani Pesmi Evrovizije 2020.

Prednost pri izboru letošnjega predstavnika je RTV dala uspešnim, preverjenim in kakovostnim glasbenim izvajalcem – in izbrala, kot so zapisali »najbolj vročo domačo zasedbo ta hip«.

Odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Vanja Vardjan, je o izboru dejal, da so se odločili "za preverjeno in uspešno obliko izbora nacionalnega predstavnika na Pesmi Evrovizije". Kot je navedel, so letos tak izbor uporabili v kar 12 državah, med drugim v Avstriji, Azerbajdžanu, Belgiji, na Cipru, v Grčiji, na Nizozemskem, v Švici in Veliki Britaniji.

"Izbrali smo skupino Joker Out, ki so po Magnificu ter skupinah Siddharta in Big Foot Mama znova združili Slovenijo na področju kakovostne popularne glasbe in to glasbo približali najširšemu občinstvu. Kakovost in priljubljenost sta tisto, kar smo iskali in našli. Skratka, odločili smo se, da za Pesem Evrovizije potegnemo Jokerja iz rokava,"

je sklenil.

Kakšna bo pesem?

Joker Out so na novinarski konferenci danes povedali, da imajo pesem za Liverpool že izbrano, nimajo pa še napisanega besedila, bo pa ta zagotovo v slovenščini. Pravijo, da o tem sploh ni bilo dvoma.

Že v soboto se odpravljajo v Hamburg, kjer bodo evrovizijsko pesem posneli, prav tako pa tudi nekaj angleških različic obstoječih pesmi. Za studio v Hamburgu so se odločili na predlog producenta Todda Burka iz Los Angelesa, s katerim sodelujejo že od svojega drugega albuma. Kot je pojasnil Cvjetićanin, jim je dal seznam 10 evropskih studiev, ki ustrezajo njegovim standardom, na koncu pa so izbrali Hamburg.

Kdaj bo pesem predstavljena?

Pesem bodo Joker Out predstavili v posebni oddaji, ki bo na sporedu 4. februarja, dan zatem pa bodo predstavili tudi uraden videospot pesmi.

Na Pesmi Evrovizije 2023 prihodnje leto bo poleg Slovenije sodelovalo še 36 držav.

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec