Jamala obiskala Slovenijo!

Evrovizijsko zmagovalko iz leta 2016 je dolga in naporna pot, na kateri skuša prebivalce Evrope opozoriti na grozote v Ukrajini, pripeljala v majhno in prisrčno Sveto Trojico, kjer bo kot osrednja nastopajoča otvorila štiridnevni TrojicaFest.

Nastop, ki se ga veseli marsikateri evrovizijski navdušenec, bo prav poseben tudi za Ukrajinko, ki se bo prvič po tragičnem 24. februarju, ko so ruske sile prvič napadle Ukrajino, ponovno združila s svojim bendom. Člani ekipe so za ta namen v Slovenijo pripotovali iz kar petih različnih držav, Jamala pa je na tiskovni konferenci dejala, da komaj čaka, da jih ponovno zagleda.

David Klobasa, župan in pobudnik festivala, je ob tem novinarjem na konferenci zaupal, da mu je Jamalo uspelo dobiti kar s pomočjo družbenih omrežij. Kot velik oboževalec Jamale je namreč glasbenico kontaktiral na Instagramu in jo povabil, da nastopi za slovensko občinstvo. In zakaj ravno Jamala?

"Letošnja tema festivala je vloga posameznika v družbi in njegov pomen. Odpiramo vprašanje, kaj lahko posameznik naredi, da pozitivno vpliva na družbo in okolje,"

je pojasnil Klobasa.

Kljub temu, da bo pevkin obisk naše domovine obarvan predvsem v glasbene barve, pevka ob tem ni mogla skrivati čustev, ko so jo novinarji vprašali o vojni. Priznala je, da sama do konca ni verjela, da se lahko takšne grozote zgodijo v sodobnih časih.

"Mogoče sem naivna, a do konca nisem verjela, da se to lahko zgodi. Niti kovčka si nisem pripravila, saj nikoli ne moreš biti prav zares pripravljen na kaj takega."

In kaj je glavno vodilo zvezdnice, ki je že leta 2016 v zahvalnem govoru dejala, da si želi le ljubezni in miru? Pomagati domovini, zbirati sredstva, iskati pomoč po celotnem svetu in nekega dne ponovno zaživeti v svobodni Ukrajini.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec