IZRAEL izbral Michael Ben-Davida

Izrael se je tudi letos odločil, da bo predstavnika za Pesem Evrovizije izbral preko priljubljenega TV formata oddaje The X Factor Israel. Po tednih izpadanja in zapetih pesmih je včeraj zmago slavil Michael Ben-David s pesmijo I.M.

4 izvajalci so na včerajšnjem izboru predstavili svoje pesmi s katerimi so upali, da bodo lahko maja stopili tudi na veliki torinski evrovizijski oder. A le eden je lahko slavil in si zagotovil vstopnico za Torino. Za zmago so se potegovali Sapir Saban, Inbal Bibi, Eli Huli in Michael Ben-David.

V prvem krogu so vsi štirje zapeli tujo pesem, v tem krogu pa se je Sapir Saban moral posloviti. Preostali trije so v drugem krogu nato zapeli pesem s katero bi se želeli predstaviti v Torinu. Zmagovalca so nato odločile skupne točke, ki so jih prispevali telefonsko glasovanje (50%), strokovna žirija X Factor (25%) in profesionalni komite (25%).

Michael Ben-David je ob koncu dramatično slavil zmago z le eno točko prednosti (214 točk) pred drugouvrščenim Eli Huli (213 točk).

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec