Išče se mesto Pesmi Evrovizije 2022!

Italijanska televizija RAI, ki je organizatorica Pesmi Evrovizije 2022 v Italiji pod nadzorom EBU, je objavila razpis, na katerem vabi italijanska mesta k prijavi za gostiteljsko mesto evrovizijske karavane prihodnje leto.

Mesto, ki bo izbrano, bo moralo zadostiti kar nekaj kriterijem, poleg RAI televizije pa ga bo morala potrditi seveda tudi EBU.

Kriteriji, ki jih mora izpolnjevati mesto, ki želi gostiti Pesem Evrovizije so:

  • mednarodno letališče, ki je od mesta oddaljeno največ 90 minut vožnje,
  • imeti mora na razpolago več kot 2000 hotelskih sob, ki so v bližini prizorišča,
  • infrastruktura (stadion/dvorana/center), ki je zmožna gostiti velike dogodke, ki potekajo v živo z izpolnjevanjem vsaj kriterijev, ki so našteti.

Infrastruktura prizorišča (stadion/dvorana/center) mora:

  • biti pokrita, imeti mora prezračevalni in hladilni sistem ter biti dovolj velikega obsega,
  • biti sposobna gostiti vsaj 8000 do 10000 gledalcev, upoštevajoč dejstvo, da to predstavlja 70% polne kapacitete zaradi velikosti odra in ostale produkcije,
  • imeti dovolj veliko glavno dvorano, ki ima vso potrebno infrastrukturo za postavitev odra, dovolj veliko nosilnost strehe, enostaven dostop za dostavo opreme ipd.,
  • v bližini v povezavi z glavno dvorano imeti dovolj prostora za novinarsko središče, garderobe, prostor za delegacije ter vse ostale produkcijske potrebe,
  • zagotoviti, da je dvorana na voljo 6 tednov pred pričetkom vaj, 2 tedna samega dogajanja in izvedbe Pesmi Evrovizije ter teden dni po koncu; skupno 9 tednov.

Podrobnosti bo televizijska hiša RAI poslala vsem italijanskim mestom, ki bodo izrazila željo, da gostijo Pesem Evrovizije.

Čas za prijavo imajo mesta do 12. julija do polnoči.

Nato bodo mesta imela čez poletje čas, da pripravijo svoj program in oddajo vso potrebno dokumentacijo, na podlagi katere bosta televizija RAI in EBU izbrali mesto, ki bo kar najbolje ustrezalo vsem kriterijem, ki so potrebni za izvedbo tako velikega svetovnega glasbenega dogodka.

Svojo prijavo sta preko socialnih medijev že potrdili mesti Torino in Pesaro

Županja Torina Chiara Appendino je informacijo potrdila preko Facebooka in izrazila prepričanje, da ima Torino vse potrebno, da gosti tako velik glasbeni dogodek, kljub temu, da so bolj vajeni gostiti športne dogodke. V svoji kandidaturi stavijo na Pala Alpitour center.

Kmalu za tem je kot drugo svojo kandidaturo potrdilo mesto Pesaro. Župan mesta Matteo Ricci je sporočil, da ima Pesaro vse potrebno, kar se za tak glasbeni dogodek zahteva, hkrati pa je pripomnil tudi, da je Pesaro pod UNESCO zaščito, kot glasbeno mesto s pomembno glasbeno tradicijo in dinamičnim kulturnim življenjem. Vitrifrigo arena pa je dovolj velika, da lahko gosti Pesem Evrovizije.

Še pred odprtjem razpisa je svojo namero o kandidaturi neuradno izrazilo 12 mest, videli pa bomo, koliko se jih bo ob koncu dejansko prijavilo. Časa je le še slab dan in pol.

Mesto, ki bo izbrano, bo imelo čast gostiti 66. Pesem Evrovizije v Italiji!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec