Hera Björk ponovno za ISLANDIJO

Islandija ima zmagovalko! Hera Björk je zmagala na islandskem nacionalem izboru Söngvakeppnin 2024 s pesmijo Scared Of Heights.

Sobotni večer na Islandiji je bil zaradi islandskega izbora Söngvakeppnin zelo razburljiv, saj smo bili priča velikemu finalu najljubšega islandskega glasbenega tekmovanja, ki je prinesel tudi zmagovalno pesem.

V finalu se je pomerilo 5 skladb. Kombinacija glasovanja strokovne žirije in telefonskega glasovanja je določila dve pesmi, ki sta se nato pomerili v superfinalu. Vanj sta se uvrstila Hera Björk s pesmijo Scared Of Heights in Bashar Murad s pesmijo Wild West.

Na koncu je bilo izključno telefonsko glasovanje tisto, ki je odločilo zmagovalca islandskega izbora Söngvakeppnin leta 2024.

Scared Of Heights je pesem, ki so jo Islandci izbrali za svojo zmagovalko, na evrovizijski oder pa jo bo ponesla Hera Björk. Heri evrovizijski oder ni neznanka, saj se nanj vrača po 14 letih, ko je Islandijo na Pesmi Evrovizije 2010 zastopala s pesmijo Je ne sais quoi – takrat je zasedla 19. mesto v finalu.

Ji bo letos uspelo izboljšati svoj rezultat?

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec