Gregor Ravnik je zmagovalec MMS 2023

Sobotni večer, 8. julija 2023, je bil v Portorožu prav poseben, saj so se po njem razlegale poletne melodije že 42. Festivala Melodije morja in sonca.

Letos smo lahko slišali kar 14 novih poletnih skladb, 2 več, kot leta prej. Strokovna žirija pa je ob koncu festivala podelila tri nagrade, in sicer za najboljše besedilo, najboljšo glasbo in najobetavnejšega mladega izvajalca oz. t.i. nagrado Danila Kocjančiča. Končnega zmagovalca Melodij morja in sonca 2023 pa je določil seštevek točk strokovne žirije, občinstva v Avditoriju, radijskih postaj in telefonskega glasovanja, vsak po četrtino točk. Točke so bile podeljene v evrovizijskem stilu.

Zmage se je ob koncu večera veselil Gregor Ravnik s skladbo Torek, ki je prepričal tako strokovno žirijo, kot tudi gledalce pred ekrani in radijskimi sprejemniki. Radijske postaje so mu namenile 10 točk, Avditorij pa 8. Skupen seštevek pa je bil dovolj, da je z dvema točkama prednosti slavil zmago pred drugouvrščenimi BOOOM! s pesmijo Portoroško sonce. Tretje mesto je ob koncu zasedla skupina Bomb Shell s pesmijo Potujem.

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih, tekstopisec skladbe Običajen par v izvedbi BosaZnove.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo je prejela skupina Bomb Shell za pesem Potujem.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca pa je prejela skupina BOOOM! s skladbo Portoroško sonce.

Skozi večer nas je popeljal voditeljski duo oz. voditeljski četverec, ki je simpatično, sproščeno in suvereno zabaval tako gledalce v Avditoriju, kot tudi gledalce pred televizijskimi in radijskimi sprejemniki. Lorella Flego in Bernarda Žarn sta nas razvajali z besedami in kar štirimi različnimi večernimi opravami, Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač pa sta nas nasmejala s svojimi humornimi vložki.

Končni rezultati 42. Melodij morja in sonca 2023

Vsi glasbeniki na odru ob razglasitvi rezultatov.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec