FRANCIJA PREHITELA VSE!

Vsako leto, kot po navadi, vsi ljubitelji Pesmi Evrovizije čakamo na albanski izbor, ki tradicionalno prvi izbere prvo evrovizijsko melodijo tekoče sezone.

A letos je vse, kar netipično, prehitela Francija!

Francoska televizija je tako včeraj naznanila, da bo državo na prihajajoči Pesmi Evrovizije 2024 v Malmu zastopal pevec Slimane, in sicer s pesmijo Mon Amour, ki jo je včeraj premierno tudi predstavil.

O priložnosti, da lahko zastopa Francijo na Pesmi Evrovizije je Slimane povedal:

Težko je ne pogledati v vzvratno ogledalo zdaj, ko vem, da bom predstavljal svojo državo na Evroviziji! Čisto noro je, ko pomislim na to. Moji prvi koncerti v barih na Pigallu se zdijo kot včeraj. Oče me je peljal na moj prvi kasting. In potem The Voice. Moje srečanje z javnostjo. Čudovita publika, ki mi je dala moč in željo, da sprejmem enega največjih izzivov v svoji karieri. To je neizmeren vir ponosa. Tudi prava odgovornost. Maja bom pel pred skoraj 200 milijoni ljudi. Pel bom za svoje starše. Za mojo hčerko. Za Francijo. In zate, tebe, za katerega sem napisal to pesem …

Od zmage na The Voice (Francija) leta 2016 je bil Slimanov porast priljubljenosti meteorski, z 2 milijonoma prodanih albumov, 5 glasbenimi nagradami NRJ, 2 milijardama svetovnih predvajanj in 7 milijoni sledilcev na družbenih medijih.

Od klavirskih barov v Paris Pigalle, kjer je začel, do njegovih razprodanih turnej po arenah, je Slimanovo potovanje oda vztrajnosti, talentu in strasti.

Alexandra Redde-Amiel, direktorica za razvedrilo in igre pri France Télévisions in vodja francoske evrovizijske delegacije je povedala:

Slimane je odličen umetnik, vendar je veliko več kot to. Je združujoča osebnost, ki nas nosi s seboj in potegne v svoj svet! Ko je družba plen strasti in motenj sveta, je Slimane umetnik, ki nam omogoči, da pobegnemo in se pomirimo. Ob podpori svojih oboževalcev je naša najboljša možnost, da zapeljemo Evropejce s svojim talentom in karizmo ter postavimo možnosti v našo korist. Ta izbira tudi dokazuje ambicioznost France Télévisions glede Evrovizije, programa, ki vsako leto privabi večje občinstvo v Franciji in ki mu je usojeno, da bo še naprej rasel. Sledi dvema zmagama na zadnjih treh izvedbah otroške Evrovizije, ki jo bomo novembra gostili v Franciji, v Nici.

ISKANJE NOVIH EVROVIZIJSKIH MELODIJ Z LETNICO 2024 SE JE TAKO TUDI URADNO PRIČELO!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec