Metal skupina Blind Channel je na finskem izboru za Pesem Evrovizije Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) zmagal s pesmijo Dark Side. Tako se bo v Rotterdamu pomerila s preostalimi 40. pesmimi.

Preostali nastopajoči na UMK so bili Teflon Brother x Pandora, Oskr, Danny, Laura, Aksel in Ilta so ostali praznih rok. Spektakularen finski nacionalni izbor so zaznamovali nastopi voditelja Anttija Tuiskija in lanske finalistke Erike "Ciccioline" Vikman.

Točke so prispevale žirije širom po svetu, kar je predstavljalo 25% končnih točk. Glasovale so strokovne žirije iz Združenega kraljestva, Švice, ZDA, Poljske, Islandije, Španije in Nizozemske.

Preostalih 75% točk so predstavljali glasovi finskega telefonskega glasovanja.

Blind Channel so demolirali konkurenco s kar 551 točkami:

  1. Blind Channel - Dark Side (551 točk)
  2. Teflon Brothers x Pandora - I Love You (180 točk)
  3. Ilta - Kelle Mä Soitan (149 točk)
  4. Oskr - Lie (115 točk)
  5. Aksel - Hurt (108 točk)
  6. Danny - Sinä Päivänä Kun Kaikki Rakastaa Mua (60 točk)
  7. Laura - Play (13 točk)

Metal skupino Blind Channel sestavljajo Joel Hokka (vokal in kitara), Niko Vilhelm (vokal), Joonas Porko (kitara), Olli Matela (bas), Tommi Lalli (bobni) in Aleksi Kaunisvesi (klaviature), skupaj šest članov, kar je ravno prav za evrovizijska pravila.

Blind Channel opisujejo svojo glasbo kot "surov pop" in se radi istovetijo z britansko alt-metal skupino Bring Me The Horizon. Potem ko je skupina že dodobra osvojila finski "underground", menijo da je skrajni čas, da svoj zvok predstavijo širšemu svetu.

Sodeč po nastopu na UMK člani skupine radi napravijo spektakularen šov, ni jim tuja groteska in izrazita mimika.

Do Finala
Pesmi Evrovizije 2021
000
DNI
00
UR
00
Min
00
Sec