Finalisti se predstavijo

Druga serija vaj se nadaljuje v dvorani EXPO Tel Aviv, ko sta evrovizijski oder drugič preizkusili še Grčija in San Marino iz prvega polfinala, zatem pa so se pričele druge vaje nastopajočih iz drugega polfinala. Prvič pa smo videli tudi težko pričakovane nastope finalistov, se pravi »velikih 5« ter Izraela.

Zaključek prvega polfinala

Grčija

Predzadnja v prvem polfinalu se bo predstavila še gimnastično pevsko rožnata grška točka. Nastop je izstopajoč, vokalno pa je danes Katerine bila rahlo negotova. Kljub temu po mnenju vseh zanesljiva finalistka.

San Marino

Pop disko komad iz prejšnjih desetletij na oder prinaša Serhat. Say Na Na Na je poslušljiv, nastop pa obarvan v retro tonih.

Prvih devet drugega polfinala

Armenija

Če je Ciper energično odprl prvi polfinalni večer, je enako napravila tudi Srbuk iz Armenije. Walking Out je udaren začetek, s kar nekaj pirotehnike in mogočnim in močnim ter prepričljivim glasom in prezenco.

Irska

Dogajanje za Armenijo rahlo umiri ljubka pop pesmica irske predstavnice, ki je na drugi vaji delovala bolj suvereno in je tudi odpela boljše. Le nastop še vedno deluje nekako poceni …

Moldavija

Prečudovito ozadje, ki ga riše pesek izpod rok ukrajinke Kseniye, povsem vzame pozornost od moldavske pevke, ki dobro odpoje pesem z naslovom Stay.

Švica

Zelo dober nastop švicarskega predstavnika na drugi vaji. Nastop je dodelan, plesalci dobro držijo tempo in temperament pesmi, Luca pa brez večjih težav odpoje ob koreografiji. A nekako se šušlja, da nekaj manjka, kar bi dodalo dodatno vrednost in bi Luco izstrelilo na vrh.

Latvija

Melanholična pesem That Night, latvijske skupine Carousel kar nehote malo uspava po švicarski energični pesmi. Nastop, ki je simpatičen, a nič posebnega.

Romunija

Romunska pesem je oder preko grafike potopila pod gladino morja, med antične ruševine s plavajočimi stoli. Nekako nastop, ki ne prepriča. Ampak seveda imajo vsake oči svojega "malarja".

Danska

Zelo simpatičen nastop ljubke Danke Leonore nadaljuje drugi polfinale. S svojim minimalističnim nastopom a ogromnim stolom, kjer se ob koncu pesmi pozibava vseh pet nastopajočih, vsekakor pritegne pozornost. Pozitivna pesem s ljubezenskim sporočilom v več jezikih.

Švedska

Švedski predstavnik je na drugi vaji znova pokazal zakaj Švedska postaja evrovizijska velesila. Profesionalno izvedena vaja in nastop z zelo spevnim refrenom in originalnim nastopom. Gospelski vložek s malce bolj obilnimi črnkami pa vse skupaj dvigne na novo raven. Švedska se vzpenja na lestvicah in pričenja se šušljati, če se utegne sedmič povzpeti prav do vrha.

Avstrija

Iskric poln nastop Avstrijke je čudovito minimalističen. Pænda sicer ne velja za zanesljivo finalistko, vendar lahko tudi preseneti.

Prve vaje finalistov

Izrael

Gostitelji so prvi med finalisti stopili na domač evrovizijski oder v Tel Avivu. Kobi Marimi je svojo pesem Home odpel suvereno a slišno rezervirano in nikakor ne s polnimi pljuči. Spremlja ga 5 backvokalistov, ki pesem povzdignejo na višjo raven. Nastop Kobi konča na trikotnem podaljšku odra z zelo čustvenim zaključkom. Absolutno zelo dober nastop na evrovizijskem odru na domačih tleh.

Francija

Francoski predstavnik Bilal Hassani s svojo pesmijo Roi predstavlja predvsem navdihujoče sporočilo sprejemanja in upanja. Na odru se mu pridružita plesalki, grafika pa med pesmijo izpisuje različne izjave in besede na temo strpnosti. Na odru so vsi v značilni evrovizijski beli, Bilal je temu dodal še nekaj kristalčkov.

Španija

Letos španske barve zastopa Miki z lahkotno energično poletno melodijo, ki bi jo lahko pripisali kakšnemu mundialu. S sabo je na evrovizijski oder pripeljal stanovanje v malem, po katerem se sprehaja v prvem delu pesmi, zatem pa v drugem delu predstavi značilno enostavno koreografijo in zaključi na trikotnem podaljšku odra.

Italija

Dočakali smo tudi prvo vajo zadnjega vročega kandidata za zmago sodeč po stavnicah. Mahmood, katerega mati je Italijanka, oče pa Egipčan, je končno predstavil odrski nastop za svojo pesem Soldi. Na odru ga spremljajo trije plesalci, prva vaja pa je suvereno za njim. Vendar je bilo med novinarji mnenje, da točki manjka nekaj tistega, kar bi nastop naredilo zmagovalen. A to je šele prva vaja …

Združeno kraljestvo

Barve Združenega kraljestva letos predstavlja Michael Rice s pesmijo Bigger Than Us. Nastop je bil suveren, tako vokalno kot odrsko – deluje zelo elegantno, kar popestri tudi zvezdnato ozadje.

https://www.youtube.com/watch?v=jCi3U5NhV3M

Nemčija

Zadnja vaja za danes pa je bila nemška. Na oder sta stopili S!sters, s pesmijo Sister. Preko nastopa pripovedujeta zgodbo o njiju in jo podajata zelo subtilno a z močnimi čustvi. Odrsko je nastop lep, classy, grafika dobra, oblačila čudovita.

Za nami je tako še en naporen a raznolik dan v dvorani EXPO, kjer smo videli vsega po malem. Zadnji dve državi prvega polfinala, prvih osem in drugega ter dočakali tudi prve vaje finalistov. Tako je prvi polfinale končal z vajami, čakajo ga le še tri generalke pred velikim večerom v torek, 14. maja. Vaje drugega polfinala se zaključujejo jutri, v nedeljo pa bodo drugo vajo na evrovizijskem odru opravili tudi finalisti.

Vir Fotografij: eurovision.tv

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec