Finalisti – drugič

Včeraj so finalisti, t. i. velikih 5 in Nizozemska, zaključili še z drugimi vajami in končali tudi prvi evrovizijski teden, ki je v znamenju vaj vseh nastopajočih na Pesmi Evrovizije. Naslednji teden namreč potekajo le še generalke in pa prenosi v živo vseh treh večerov. A drugi oz. veliki evrovizijski teden se prične danes z otvoritveno slovesnostjo. Še preden uživamo v njej, si oglejmo še druge vaje Italije, Nemčije, Francije, Združenega kraljestva, Španije in Nizozemske.

Po končani vaji je vsaka delegacija imela še novinarsko konferenco, na kateri so tudi izžrebali v kateri polovici finala bodo nastopili. Le Nizozemska, kot gostiteljica, je imela možnost izžrebati dejansko pozicijo.

Italija se je odločila, da bo spremenila svoje kostume za nastop, še enkrat pa smo videli spektakularen šov luči in pa visoko energetično izvedbo Zitti e buoni. Italijani so se po drugi vaji tudi zavihteli na vrh stavnic za zmago na Pesmi Evrovizije. Žreb je določil, da bo Italija nastopila v DRUGI POLOVICI finala.

Nemčija je postregla z zabavno pesmijo, ki prinese na oder barve, ples, pihala, veliko roko, skratka zabavne 3 minute, ob katerih ti nasmešek kar sam raztegne usta. Žreb je določil, da bo Nemčija nastopila v DRUGI POLOVICI finala.

Francija je še enkrat dokazala, da je domovina šansonov in da še vedno obvlada nastope na Evroviziji. Barbara je na oder prinesla dramo, oseben kontakt, nastop, ki te posrka vase. Posebna energija, ki pritegne. Vsekakor še vedno velika favoritka za zmago, kljub temu, da je na stavnicah zdrsnila na drugo mesto. Žreb je določil, da bo Francija nastopila v DRUGI POLOVICI finala.

Združeno kraljestvo prinaša na oder moderne živahne plesne ritme, dve veliki trobenti, ki visita iz stropa ter plesalci, ki povzdignejo nastop. Žreb je določil, da bo Združeno kraljestvo nastopilo v PRVI POLOVICI finala.

Španija letos stavi na luno v vsem njenem sijaju, od polne lune do njenega mrka – in na čudovito romantično zvezdnato nebo, takšna kot je tudi balada Voy A Quedarme. Žreb je določil, da bo Španija nastopila v PRVI POLOVICI finala.

Nizozemska v surinamskih ritmih in delno tudi v jeziku Surinama odpleše in odpoje svojo pesem. Čutijo se južnoameriški ritmi, pozitivna energija, njihova kultura. Žreb je določil, da bo Nizozemska v finalu nastopila kot 23.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec