FINALE EME 2022

Po kar treh večerih EME, če zraven štejemo še finalni večer EME freš, na katerem smo dobili štiri zmagovalce, nas to soboto čaka še veliki finale EME 2022.  

V finalnem večeru EME nas čaka 12 skladb, iz vsakega polfinalnega večera po šest, ki pa se bodo v finalu premešale in nastopile v naslednjem vrstnem redu:

  1. Anabel – Tendency
  2. Stela Sofia - Tu in zdaj️
  3. Manouche - Si sama?
  4. Leya Leanne - Naked
  5. BQL – Maj
  6. Gušti feat. Leyre - Nova romantika
  7. July Jones - Girls can do anything
  8. David Amaro - Še vedno si lepa
  9. LPS - Disko
  10. Hauptman - Sledim
  11. LUMA - All in
  12. Batista Cadillac – Mim pravil

Prav vse štiri pesmi, ki si se iz finala EME freš uvrstile v oba polfinala, so se prebile tudi v finalni večer EME 2022. Se nam morebiti obeta tudi prva zmaga “frešovcev”? Konkurence je kar nekaj. Veliko različnih žanrov, ritmov, pristopov. Od srednješolskega benda, do uveljavljenih glasbenikov s tisoči ogledov na YouTubu in velikimi hiti.  

Zmagovalca bodo letos določili telefonsko glasovanje (50%) in pa glasovi petih strokovnih žirij (50%). Ena izmed strokovnih žirij bo tudi naš Klub OGAE Slovenija, natančneje 5 naših članov, ki bodo oddali svoje glasove. Točke, ki jih bo podelila strokovna žirija našega Kluba bo na EMI sporočil predsednik kluba Miran Cvetko.

Tako bomo tudi letos okronali zmagovalca EME, ki nas bo tokrat zastopal na panevropskem glasbenem šovu Pesem Evrovizije v Torinu v Italiji.  

Kdorkoli že bo zmagovalec, že zdaj mu/ji/jima/jim želimo uspešen nastop na velikem evrovizijskem odru!

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec