Evrovizijski oder: Znotraj sonca!

RAI, italijanska televizija, ki bo gostila letošnjo 66. Pesem Evrovizije, je razkrila, kako bo izgledal evrovizijski oder, na katerem se bo maja pomerilo 41 sodelujočih držav.

Nastopajoče čaka nov ambiciozen odrski koncept, ko se bodo zaradi gibanja odrske konstrukcije in luči kinetičnega sonca počutili, kot da so znotraj njega.

Evrovizijski navdušenci pa lahko pričakujemo spektakularen oder, ki bo deloval teatralno, uokvirjen z vodo, pred njim pa bo italijanski vrt lovil njegove žarke.

Idejno zasnovo odra je oblikovala priznana Francesca Montinaro, ki ji oblikovanje ogromnih odrov ni tuje. Oblikovala je tudi že oder Sanrema 2013.

Francesca Montinaro z maketo odra.

Glede koncepta odra je povedala:

Kinetično sonce, izvor spektakularnega gibanja in trikov luči, gospoduje na odru in predstavlja italijanski temperament: vedno v gibanju, uporniški, kreativen, odprt, strasten, intuitiven. Mi smo tisti, ki nosimo sonce in tako želimo v tem svetu živeti.

Koncept "The Sun Within" - Znotraj sonca

Padajoča voda, ki obkroža oder predstavlja morje, ki obdaja Italijo, oder sam pa ponazarja apeninski polotok, na katerem Italija leži. In na katerem so dobrodošli vsi, še posebej pa letošnjih 41 nastopajoči držav, je dodala.

Ko bodo nastopajoči končali s svojim nastopom, bodo preostanek šova lahko spremljali v prijetnih italijanskih vrtovih, kjer vegetacijo osvetljujejo žarki, ki skačejo med realnostjo in iluzijo.

Maketa odra

Televizija RAI zaključuje, da je oder za 66. Pesem Evrovizije hkrati klasičen in moderen in dobro zabriše mejo med analognim in digitalnim ter impresionira z igro luči in premiki konstrukcije.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec