EBU je skupaj z organizatorji Pesmi Evrovizije 2020 danes predstavil slike zasnove in podobe odra za prihajajoče evrovizijsko dogajanje v naslednjem letu.

Oder je, tako kot že zadnje 3 evrovizijske odre, zasnoval nemški oblikovalec Florian Wieder. Wieder predstavlja letošnjo zasnovo kot prelomno, saj mu je uspelo nekaj, kar si je že dolgo želel, da občinstvu in izvajalcem predstavi oder, ki predstavlja moderen, minimalističen in nekonvencionalen pristop. Oder tako predstavlja tako povezuje koncept Open up s tipično nizozemsko ravnino.

»Dizajn odra predstavlja povezavo med nebom, morjem in zemljo. Horizont predstavlja povezavo med temi deli, hkrati pa predstavlja okno v svet Pesmi Evrovizije 2020. Postavitev odra in njegovih krakov je navdahnjena po vzoru nizozemskih kanalov in mostov, ki povezujejo kopno in morje. S tem dizajnom želimo pripeljati nastopajoče kar se da blizu gledalcem v dvorani.«

Po letošnji Pesmi Evrovizije v Izraelu pa se nazaj v dvorano zopet seli tudi t.i. green room, oz. soba zavisti ali zelena soba.

Oder Pesmi Evrovizije 2020 bo narejen na Nizozemskem, postavljati pa ga bodo v Ahoy areni pričeli aprila.

Spodaj pa si lahko ogledate še nekaj fotografij z uradne strani Pesmi Evrovizije.

Kakšna se vam zdi zasnova in podoba?

vir: eurovision.tv
vir: eurovision.tv

Do pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min