Evrovizijski oder 2023

Danes je BBC razkril prve fotografije velikega evrovizijskega odra, na katerem se bo maja pomerilo 37 držav. Julio Himede, ki je arhitekt letošnjega odra, je povedal, da je oder za Liverpool 2023 osnoval na treh principih: bližina, praznovanje in skupnost.  

Julio je za eurovision.tv povedal:

Konstrukcija odra črpa navdih iz odprtega objema, ki odpira roke Ukrajini, tekmovalcem in gostom iz vsega sveta. Osredotočil sem se na kulturni vidik in podobnosti med Ukrajino in Združenim kraljestvom, še posebej Liverpoolom – od glasbe, plesa, umetnosti, arhitekture in poezije.  

Julio, ki ima leta izkušenj z velikimi dogodki, kot so Grammy, MTV EMA ipd., je nadalje povedal:

Naloga nas oblikovalcev je, da napravimo oder, ki bo nastope z vizualnimi učinki napravil edinstvene, hkrati pa bo oder odseval srce in dušo letošnje Pesmi Evrovizije.  

Oder je velik nekaj več kot 450 kvadratnih metrov, na samem odru pa se premika in obrača kar 200 kvadratnih metrov ekranov, na tleh pa je dodatnih 700 video plošč ter več kot 1500 metrov LED luči.

Želimo ustvariti odrsko izkušnjo, ki jo bodo gledalci pomnili še leta. Zelo nam je pomembno, da bodo delegacije deležne kar najboljših možnosti za ustvarjanje edinstvenosti posameznega nastopa,

je povedal producent letošnje Pesmi Evrovizije Andrew Cartmell.

Evrovizijski oder 2023 - pogled s strani
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec