Evrovizijski Meet & Greet z Raiven

V soboto, 15. junija, ob 17.00, bodo v Mestnem muzeju Ljubljana ob razstavi Od korzeta do žaketa odprli priložnostno razstavo obleke, ki jo je na letošnjem izboru za evrovizijsko popevko nosila slovenska predstavnica Raiven. Dogodka se bosta udeležili tako Raiven kot oblikovalka obleke Anika Opara, pogovor z njima bo moderirala poznana komentatorka izbora Pesem Evrovizije, Mojca Mavec. Ideja za sodelovanje se je v muzeju porodila v času priprav na aktualno razstavo o oblačilni kulturi Ljubljančanov. Dodatna spodbuda pa je prišla iz poimenovanja modne znamke  ÆMONA, ki na svojstven način aktualizira dediščino Emone – to pa je hkrati eno glavnih delovanj Mestnega muzeja Ljubljana.

Obleka bo na ogled v muzeju do konca poletja.

Ženstvena, drzna in sodobna

To je obleka, ki je na evrovizijskem odru zasijala skupaj z Raiven in pesmijo Veronika. Zasnovana je bila posebej za ta nastop in odseva estetiko videospota, izraža osebni slog pevke ter združuje iluzijo srebrnega bodypainta s sodobno interpretacijo sirene.

Podrobnosti kreacije

Navdih: pesem in videospot "Veronika"

Materiali: inovativni materiali, ki odsevajo svetlobo in ustvarjajo iluzijo abstraktnih morskih rastlin

Detajli: ročno izdelani elementi, ki so nastajali več kot en mesec

Tehnike: kombinacija digitalne in fizične mode, vključno z naprednimi oblikovalskimi tehnikami iz kolekcije Umbra

Vizija in izvedba

Obleka je nastala v sodelovanju z Raiven, ki je s svojimi predlogi sodelovala pri vsakem koraku procesa. Obleka povezuje modernost s pridihom mističnega in naravnega sveta, kar je dosegla s svojo edinstveno zmesjo srebrne poslikave telesa in grajenih detajlov, ki ustvarjajo čarobno podobo morske deklice (sirene).

Skupaj z Mestnim muzeje Ljubljana vas torej vabimo, da se nam pridružite na Meet & Greet dogodku, v soboto 15. junija ob 17. uri.
Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 12. 5. 2025 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec