Evrovizijske razglednice so nizozemski izum!

Proti koncu lanskega leta so organizatorji Pesmi Evrovizije (NPO/NOS/AVROTROS) objavili razpis, na katerem so iskali ideje oz. prijave za unikatna mesta oz. lokacije na Nizozemskem, ki bi jih lahko uporabili za razglednice posameznih držav.

Na razpis se je prijavilo preko 750 lokacij, med vsemi pa so organizatorji izbrali 41 lokacij, kjer bodo posnete letošnje razglednice, ki krajšajo čas med pripravo nastopajočega na odru.

3 izmed 41 so do 13. februarja že uspešno posneli poroča eurovision.tv.

Kaj imajo skupnega teleskop, Wi-Fi, oranžno korenje in evrovizijske razglednice? Vse to so nizozemski izumi!

Na Pesmi Evrovizije 1970 v Amsterdamu se je nizozemska televizija NOS domislila ideje, kako bi premostili čas med dvema točkama na odru, ko pospravljajo za prejšnjo pesmijo in pripravljajo oder za novo pesem, medtem pa gledalce pred TV ekrani prikovala nanje.

Ustvarili so kratke filmčke, ki so predstavljali naslednjo nastopajočo državo in so ga predvajali gledalcem, medtem ko se je nastopajoči pripravljal na odru. Tako se je rodil eden izmed ključnih delov Pesmi Evrovizije - razglednice, saj vsako leto gostujoča država poskuša ubrati karseda nov in inovativen način razglednic.

Pet desetletij kasneje mora nizozemska produkcijska skupina ponovno iskati nove poti in inovacije, kako posneti razglednice, ne da bi nastopajoči morali potovati na Nizozemsko pred majem, zaradi trenutne epidemiološke situacije po Evropi.

Najnovejše filmske digitalne tehnike

Da so bodo lahko rešili to zagonetko, bodo kratki filmčki posneti s pomočjo najnovejših digitalnih snemalnih tehnologij. Vsaka razglednica bo vsebovala majhno hiško, ki bo dom za predstavitev zgodbe in osebnosti predstavnika posamezne države, hkrati pa bo Nizozemska lahko pokazala različne koščke svoje države in tako zasijala pred gledalci.

»Naša država ponuja veliko lepot. Raznolikost Nizozemske poskušamo predstaviti preko čudovite narave, arhitekturnih dosežkov in zgodovinskih mest. Vse lokacije pripovedujejo svojo unikatno zgodbo in so vizualno privlačne«

je povedal Gerben Bakker, vodja šova Pesmi Evrovizije.

Prve tri razglednice so bile posnete pred svetilnikom Westhoofd v Ouddorp-u, 'letečim krožnikom' Evoluon v Eindhovnu in na ledu v Nannewiidu v Frieslandu.

Tako si lahko vsi ljubitelji Pesmi Evrovizije oddahnejo, saj bodo razglednice tudi na Pesmi Evrovizije 2021 ključen del doživetja, 50 let po njihovem debiju na Pesmi Evrovizije 1970 v Amsterdamu.

Le katero lokacijo bodo organizatorji izbrali za slovensko predstavnico Ano Soklič …

Ledeno jutro v Nannewiidu

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec