ESTONIJA izbrala 5Miinust in Puuluup

Estonija je izbrala svojo pesem za 68. tekmovanje Pesem Evrovizije - 5Miinust in Puuluup bosta maja zastopala baltsko državo s pesmijo (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi - ja, tako dolg je lahko naslov pesmi.

Ledena dvorana Tondiraba v Talinu je v soboto, 17. februarja, gostila estonski nacionalni izbor Eesti Laul. Za zmago na Eesti Laul se je potegovalo 10 pesmi po januarskem polfinalu, v katerem je bilo 5 pesmi izbranih za finale. Tem se je pridružilo še 5 pesmi, ki jih je estonska radiotelevizija ERR izbrala interno.

Glasove so oddali tako gledalci s telefonskim glasovanjem kot mednarodna strokovna žirija. To je določilo najboljše 3, ki so se uvrstile v superfinale. Superfinalisti so bili My Friend izvajalca OLLIE, Käte ümber jää izvajalca Nele-Liis Vaiksoo in (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi izvajalcev 5Miinust in Puuluup.

Odločitev o zmagovalcu je v superfinalu bila zaupana le estonskim gledalcem, ki so s ponovnim telefonskim glasovanjem izbrali 5Miinust in Puuluup, ki bosta Estonijo na Pesmi Evrovizije zastopala s pesmijo (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec