EMA freš

RTV Slovenija in organizatorji EME 2020 so se letos odločili za malo drugačno pot, kako izbrati slovenskega predstavnika v Rotterdamu prihodnje leto. Pred EMO 2020, ki bo potekala naslednje leto se bo namreč zgodila še spletna verzija Eme, t.i. EMA freš, na kateri se b predstavilo 18. mladih in še neuveljavljenih glasbenikov, ki bodo svoje skladbe širši javnosti lahko predstavili preko spleta.

EMA freš bo trajala 5 tednov, na njej se bo predstavilo 18 izvajalcev, s predstavitvijo prvih dveh pa se bo pričela že 4. novembra!

Kako bo EMA freš potekala ni znano povsem natančno, tole smo lahko zasledili na rtvslo.si:

Dnevno bomo na spletni strani RTV Slovenija in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu pa se bodo najboljši uvrstili na izbor EMA 2020.

In to je bolj ali manj vse kar vemo o EMI freš, razen tega, da nas bodo skoznjo vodili Rebeka Tomc, Maja Pinterič, Bojan Cvjetićanin in Klemen Kopina. Vse skupaj je torej ovito v tančico spletne skrivnosti, zato že komaj čakamo, da si 4. novembra ogledamo, kako bo vse skupaj potekalo.

Seveda pa RTV Slovenija poleg mladih, še neuveljavljenih glasbenikov, k sodelovanju in prijavi na EMI 2020 vabi tudi vse druge »stare mačke« slovenske glasbene scene, ki se bodo poleg najboljših na EMI freš pomerili na velikem odru EME 2020 in si poskušali pripeti vstopnico za evrovizijski oder v Rotterdamu.

Razpis za uveljavljene glasbenike je za prijave odprt vse do 18. novembra do polnoči.

Letošnjo jesen bomo tako lahko prvič spremljali EMO freš, ki bo, upamo, postregla z zanimivimi izvajalci in še boljšimi »komadi«.

Kot so zapisali na uradni facebook strani EME, so

»izvajalci in pesmi super!«

Komaj čakamo – 4. novembra – EMA freš!

To je EMA freš, foto: FB stran EMA Evrovizija
foto: FB stran EMA Evrovizija

Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec