Včeraj smo v Ahoy Areni v Rotterdamu dobili še drugih deset finalistov, ki so si v drugem polfinalnem večeru priborili najvišja mesta. Za 10 vstopnic v finale se je borilo 17 držav.  

Deset finalistov, kot so jih naključno naznanili je:

  1. Albanija
  2. Srbija
  3. Bolgarija
  4. Moldavija
  5. Portugalska
  6. Islandija
  7. San Marino
  8. Švica
  9. Grčija
  10. Finska

Marsikdo je med finalisti pogrešal Dansko, Avstrijo, Estonijo … A žal je tako, da je prostora le za deset držav.  

Zdelo se je, da drugi polfinalni večer ni bil tako močan, kot prvi, zato je tudi marsikdo izmed naših članov zavzdihnil, da bi Slovenija v drugem polfinalu verjetno osvojila eno izmed vstopnic za finale. Slovenije tako letos v velikem finalu Pesmi Evrovizije ne bo.  

Se je pa med finaliste uspelo uvrstiti Islandiji, kljub temu, da so tekmovali s posnetkom, saj sta dva izmed članov skupine zbolela za COVID-19. To Avstraliji v prvem polfinalnem večeru ni uspelo. So pa pri Islandiji uporabili posnetek iz druge vaje, medtem ko je Avstralka tekmovala s posnetkom v živo, ki ga je posnela v studiu v Avstraliji. Posnetek druge vaje Islandije bomo gledali tudi v velikem finalu, saj zaradi karantene žal jutri še vedno ne bodo mogli nastopiti.  

Stavnice

V drugem polfinalu so stavnice bile enako natančne glede finalistov, kot v prvem polfinalu. Stavnice so pravilno napovedale 9 od 10 finalistov. Avstrija je na stavnicah bila na desetem mestu, a se je namesto nje v finale uvrstila Moldavija. Finale pa je na stavnicah za las zgrešila Danska, ki se ji tudi ni uspelo prebiti dalje.  

Vrsti red finala

Zdaj ko je znanih vseh 26 finalistov jutrišnjega velikega finala, so organizatorji že kmalu po zaključku drugega večera objavili končni vrstni red držav. Veliki finale bo otvoril Ciper, zaključila pa ga bo predstavnica San Marina. Vrstni red si oglejte na spodnji fotografiji.  

Obeta se nam zanimiv finalni večer, poln dobre glasbe in nastopov. Stavnice so tudi pred finalnim večerom bolj kot ne enake. Italija še vedno vodi, tik za njo pa sledi Francija, na tretjem mestu pa Malta. Prvo šesterico pa na četrtem mestu dopolnjuje Ukrajina, na petem mestu Švica in na šestem Islandija.

Vir:
Vir:
Do finala pesmi evrovizije še
0
DNI
:
0
UR
:
0
Min