Drugi polfinale – drugič

Z vajami so zaključiti še drugi polfinalisti, zato se sprehodimo med posnetki drugih vaj, ki postrežejo s 40 sekundnimi dejanskimi kadri.

San Marino je pričel druge vaje drugega polfinala z ikonično masko na začetku, ki se bo zagotovo zapisala v evrovizijsko zgodovino.

Estonija je nadaljevala z balado, ki jo Uku predstavi zelo prepričljivo, v dramatičnem nevihtnem vzdušju odrske projekcije.

Češka na oder prinese sproščeno vzdušje 'omaga' s pravimi plesnimi ritmi in koraki.

Grška Stefanie v svetleči vijoličasti opravi nas popelje tudi v rahlo virtualni svet, kjer plešejo le oblačila, no vsaj tako se zdi. Poglejte posnetek, da boste vedeli o čem govorimo.

Avstrija nadaljuje z baladnimi ritmi. Dolg podij po katerem se sprehodi Vincent ter dolgi snopi luči dodajo k dramatičnosti pesmi.

Poljska nas vabi na vožnjo življenja skupaj s plesalci in obilo pirotehnike. Malo neposrečeni kadri uradnega posnetka, saj ognjemet prekriva pevca, a tudi to bodo verjetno popravili – zato pa je toliko vaj ;) .

Moldavija napada s seksapilnim sladkornim nastopom v srebrni oblekici in zapeljivimi plesalci.

Islandija nadaljuje v svojem slogu, ki pritegne. Sporočilna pesem, ki slavi 10 let zakona, a ga predstavi na povsem nepričakovan, posrečen način. Favoritka za zmago – še vedno.

Srbski Hurricane oder napade s seksapilno bombo, ki obvladuje evrovizijski oder, nastop in koketiranje s kamero. Marsikomu bodo dvignile pulz.

Gruzija stavi na balado z moderno vizualno podobo na odru. Tornike je suveren in prepričljiv.

Albanija prinese na oder rahlo dramatično vzdušje, ki tudi pritiče pesmi, ki jo prepeva Anxhela.

Portugalska pesem je ena tistih, ki je letos najbolj pri srcu naši Ani Soklič. The Black Mamba v fraku z belim klobukom suvereno zaključi z vajami.

Bolgarija ima po mnenju marsikoga letos enega izmed najbolj čutnih nastopov, ki kar potegne gledalca vase.

Finski energetičen rokerski nastop po nekaj baladah dodobra zdrami vse v dvorani in jih postavi na noge.

Latvijska zelena ekstravaganca bo marsikomu padla v oči, le vprašanje je ali v dobrem ali kakem drugem smislu. Samanta Tina je vsekakor posebna ženska, s posebno pesmijo.

Švica je postregla še z eno suvereno vajo, dobrim vokalom tudi v falcetnih višinah ter zanimivim odrskim konceptom. Kljub temu, da je na stavnicah zdrsnila na sedmo mesto, ostaja v ožjem krogu favoritov za zmago.

Danska pa je zaključila druge vaje drugega polfinala, v stilu osemdesetih, kot pesem veleva. Melodija refrena hitro sede v uho in marsikoga spomni na dobre stare čase.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec