Drugi dan vaj v Expu Tel Aviv

Vaje na evrovizijskem odru so ključnega pomena zabrezhiben potek večerov v živo in za razvoj dobrega odrskega nastopa, saj se navajah izpilijo kadri, luči, popravki grafike, tonske težave in sam scenskinastop. Vsekakor so zelo pomembne tudi za nastopajoče, da se odra navadijo inse na njem počutijo udobno in lahko tako zablestijo na večer živega prenosaširom po svetu. Po vaji na odru sledi tudi pregled posnetkov s produkcijskoekipo, kjer gredo od kadra do kadra, pri tem pa delegacije lahko povedo svoježelje in spremembe, da nastop tudi na televiziji izgleda tako, kot so sizamislili. Navsezadnje gre za televizijski šov in tekmovanje! Nič ne sme bitiprepuščeno naključju.

Danes je na evrovizijski oder prvič stopila drugapolovica predstavnikov držav v prvem polfinalu. Pa si poglejmo, kako sopotekale vaje.

 

Belgija

Prvi je na oder stopil belgijec Eliot, s pesmijo Wake Up.Stavnice ga trenutno uvrščajo na deseto mesto med možnimi finalisti, tik predPortugalcem. Vsekakor gre za soliden nastop, ki pa mu mogoče manjka še nekaj,kar bi ga zanesljivo popeljalo v finale. Mogoče se do druge vaje še kajspremeni.

Gruzija

Naslednji je gruzijec Oto Nemsadze. Z njegovo pesmijo Sultsin lare se bo poskušal potegovati za vstopnico v finale, a mu stavnice nisonajbolj naklonjene. Gre za malo bolj temačno, a močno balado, odrski nastop padeluje predvsem dramatično in mogočno.

Avstralija

Dežela tam spodaj je letos na Pesem Evrovizije poslalapop opero s pevko in plesalko, ki bo visoko nad odrom predstavila svojo pesemZero Gravity. Kate Middler-Heidke je tako nadgradila svoj nastop iznacionalnega izbora in se tudi sama »odzemljila«. Ali ti je všeč, ali patrapasto, pravijo. A Kate velja za dokaj zanesljivo finalistko. Če ji spodleti,bo to prvič odkar Avstralija nastopa na Pesmi Evrovizije.

Islandija

Sledi za marsikoga kontroverzna, vsekakor pa popolnomaatipična evrovizijska pesem Hatrið mun sigra. Skupina Hatari nam jepostregla z zanimivimo odrskim nastopom in prezenco, ki te ne pustiravnodušnega – tako ali drugače. So nekaj drugačnega, nekaj posebnega … Takokot so bili Lordi leta 2006. Bo tudi njim uspel veliki met?

Estonija

Po atipični evrovizijski pesmi pa estonski predstavnikVictor Crone prinaša na oder nekaj povsem tipičnega s svojo pesmijo Storm.Spevna pesem z refrenom, ki hitro sede v uho in solidnim ter pristnim odrskimnastopom, lahko Estoniji prinese finale.

Portugalska

Lanski gostitelji Pesmi Evrovizije letos na oderpošiljajo precej drugačno pesem z naslovom Telemoveis, ki govori o željigovoriti z našimi preminulimi ljubljenimi osebami – tudi preko mobitela.Nevsakdanji odrski nastop za nevsakdanje besedilo in glasbo.

Grčija

Grška predstavnica Katerine Duska je zadovoljivo opravilas svojo prvo vajo pesmi Better Love. Imela je nekaj tehničnih težav in vokalnihnestabilnosti, ki bodo zagotovo popravljene do druge vaje. Vsekakor še vednoostaja med zanesljivimi kandidati za preboj v finale.

San Marino

Serhat ni novinec na evrovizijskem odru, tudi letos pa nanjem zastopa barve San Marina. Pesem Say Na Na Na je predstavil v zanj značilnemslogu, za katerega bomo videli, če bo tokrat prepričal gledalce, saj mu leta2016 v Stockholmu to namreč ni uspelo.

S tem so se zaključile prve vaje nastopajočih v prvempolfinalu, ki bo na sporedu 14. maja. Predstavniki imajo zdaj tri dni za drugeobveznosti, druge vaje za prvi polfinale pa se bodo pričele 9. maja.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec