Druge vaje prvega polfinala - tudi LPS!

Kljub tehničnim težavam s konstrukcijo kinetičnega sonca, ki ga ljubitelji Evrovizije in novinarji zdaj imenujejo že kar "mrtvo sonce", se seveda vaje nadaljujejo po planu.

Danes so se pričele druge vaje, ki trajajo 20-minut in v katerih še natančneje dogovarjajo morebitne spremembe kadrov, luči in podobno. Tudi danes po končani vaji delegacija spet odide v sobo za ogled vseh kadrov skupaj z režijo, da dogovorijo še morebitne pripombe in izboljšave do generalk.

Albanija

Ronela Hajati je danes na drugi vaji pokazala drugačno opravo, ki je zdaj bleščeč belo srebrn bodi, s svilenim ogrinjalom. Nastop pa je še vedno močno energičen s senzualnim zaključkom s plesalko. Mnogi pravijo, da je finale zagotovljen.

Latvija

Citi Zeni so naslednji, ki na evrovizijski oder prinesejo lahkotnost in barvitost. Vsak v svoji barvi oprave suvereno izpeljejo nastop, podoben tistemu iz nacionalnega latvijskega finala.

Litva

Monika Liu na oder prinese klasiko, prinese pridih elegance. Samozavesten nastop, tako s prezenco kot tudi vokalno. Bleščeča obleka dobro poudari glamuroznost, kadri kamere pa poskrbijo, da dobimo zelo intimen pogled, kot da poje direktno gledalcu.

Švica

Ostajamo pri intimnosti. Tudi letošnji švicarski recept je petje direktno gledalcu v čutni baladi, ki jo odpoje Marious Bear, Boys Do Cry. Elegantna črnina, lepe luči.

SLOVENIJA

LPS so opravili še z drugo vajo uspešno! Oblačila so enaka, kot so jih imeli že na prvi vaji, zelena žametna eleganca, pevec skupine Filip pa nosi bordo rdečo žametno obleko - le šal okrog vratu je danes bil drugačen, zdaj se ujema z barvo obleke. Prikazali so lep, sproščen nastop, kadri pa se večinoma vrtijo okoli velikanske disko krogle, ki jo v mirnem delu pesmi močno obsijejo reflektorji. V zadnjem delu pesmi kamera zaokroži okoli disko krogle, ko ob njej stojijo vsi člani skuine, razen bobnarja, ki je dvignjen na podiju. Lahko smo zelo zadovoljni z vajo, videli pa bomo, kaj bo to prineslo v polfinalu. Držimo pesti!

Ukrajina

Kalush Orchestra pri svojem nastopu stavijo predvsem na domovinske tone, kar je glede na situacijo seveda razumljivo. Pesem govori o mami enega izmed avtorjev pesmi, zato je tudi grafična podoba na to tematiko. Nastop nabit s čustvi in pripadnostjo domovini.

Bolgarija

Soft rock bolgarske skupine Intelligent Music Project je na evrovizijskem odru opremljen s kar nekaj pirotehnike in svetlobnimi učinki. Ob odrski izvedbi je tudi pesem kar nekako bolj poslušljiva.

Nizozemska

Nizozemski nastop pevke S10 je še en, ki stavi na intimnost izvedbe preko direktnega stika s kamero in posledično gledalci. Oder je večinoma odet v črnino z rumenimi in belimi reflektorji, ki ustvarijo rahlo dramatično vzdušje.

Moldavija

Moldavska skupina Zdob şi Zdub, ki je letos moči združila z bratoma Advahov je ostala zvesta energiji svojih prejšnjih nastopov na Pesmi Evovizije. Pesem z moldavskimi folklornimi ritmi na oder prinese barvitost, zabavo in sproščenost članov skupine. Greste tudi vi na vlak Kišinjev-Bukarešta?

Hrvaška

Hrvaška pevka Mia  Dimšić je za svoj evrovizijski nastop izbrala čudovito roza obleko. Na odru se ji pridružijo trije plesalci, ki preko plesa pripovedujejo zgodbo pesmi. Oder je odet v modre odtenke.

Danska

Danske rokerice srednjih let Reddi po uvodnem baladnem začetku pesmi ob klavirju, eksplodirajo v energetični nastop, ki hitro prikrade nasmeh na obraz. Tudi oder sledi tej energiji v drugem delu pesmi, saj se odene v pestre žive spreminjajoče se barve.

Avstrija

Avstrijski duo LUM!X feat. Pia Maria prineseta na oder moderne klubske ritme. S posebno okroglo konstrukcijo luči, LUM!Xom kot DJem, pričarata vzdušje vročice noči. Žal pa je na vajah večkrat škripal Piin glas.

Grčija

Grška predstavnica Amanda Georgiadi Tenfjord je na drugi vaji znova dokazala, da je dobra vokalistka. Na odru, odetem v modre barve in razsvetljenem z belimi reflektorji, so razpostavljeni prevrnjeni stoli, med katerimi Amanda prihaja iz ozadja v ospredje odra proti koncu pesmi.

Portugalska

Zaplet s COVIDom je povzročil, da je Portugalska danes imela vajo in novinarsko konferenco kot zadnja, čeprav bi jo morala imeti že po Moldaviji. Eden izmed članov portugalske delegacije je namreč na današnjem rutinskem testiranju ob vstopu na prizorišče bil pozitiven na novi korona virus. Zaradi tega so mu po protokolu odvzeli še PCR test in ga napotili v samoizolacijo v hotel. Po odločitvi italijanskega zdravstvenega osebja, ki ima nadzor nad okužbami na prizorišču v času Pesmi Evrovizije, preostalim članom portugalske delegacije zaenkrat ni potrebno v samoizolacijo, nositi pa morajo FFP2 maske ves čas, tudi na prostem. Kljub zapletom je portugalska predstavnica MARO danes opravila svojo drugo vajo na evrovizijskem odru, na kateri je predstavila izjemno simpatičen pevski nastop skupaj s svojimi spremljevalnimi vokali.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec