Druge vaje polfinalistov in prve finalistov

Danes je bil pester dan. Spremljali smo namreč druge vaje še preostalih treh držav prvega polfinala, nato je z drugo vajo nadaljevalo tudi prvih sedem držav drugega polfinala. Ob koncu dneva pa so prvič evrovizijski oder okusili še finalisti oz. predstavniki »velikih 5« - Francija, Španija, Nemčija, Italija in Združeno kraljestvo.

1. poflinale

Iz prvega polfinala so od včeraj ostale še zadnje tri države, da opravijo s svojo drugi vajo

Islandija

Z drugo vajo je dan pričela islandska skupina treh sester, ki na odru stojijo vsaka s svojo kitaro. Oder je odet v rumeno zlate barve, nastop pa popestrijo zanimivi kadri vseh treh sester.

Norveška

Norveška volkca sta še enkrat prikazala spolirano koreografijo in svoj evrovizijski nastop. Brezhibno, zabavo. Dobro je, da so v evrovizijski nastop bolj smiselno vpeli svojega astronavtskega D-a, ki je del skupine Subwoolfer. Zanimivo bo videti, kako bo evrovizijsko občinstvo reagiralo na nastop.

Armenija

Armenska predstavnica Rosa Linn ima simpatičen nastop v svoji sobici, polni »listkov« na stenah. Med nastopom trga listke s sten, da razkriva različne napise. Nastop, ki bo zagotovo pritegnil zanimanje gledalca.

2. polfinale

Nadaljevali smo z drugimi vajami prvih sedmih držav drugega polfinala.

Finska

Pri finski rokerski skupini The Rasmus se zdi, da množijo ogromne balone iz vaje v vajo. Zdi se, da je na odru danes bilo še več ogromnih črnih balonov, ki popestrijo nastop. Morda je v ozadju te odločitve tudi razlog, da so s temi baloni kar precej zakrili konstrukcijo »mrtvega sonca« zadaj in zato ni tako moteče oz. se ga zaradi črnega ozadja skorajda ne vidi.

Izrael

Michael Ben David skupaj s svojo plesno skupino prikaže, zdaj že kar tradicionalno, dovršen plesni nastop za svojo pesem, kjer je prav vsak gib na svojem mestu. Tudi glasovno mu ni kaj očitati.

Srbija

Srbi so pri nastopu ostali zvesti »koreografiji« z nacionalnega izbora. Tudi ozadje in led projekcije so podobne, ker delujejo. Dovršen nastop, prepričljiv tudi vokalno in z veliko Konstraktine karizme. Biti zdrava!

Azerbajdžan

Nadir Rustamli prinese na evrovizijski oder predvsem teatralnost in pa močen vokal. Skupaj s plesalcem prikažeta sodoben plesni nastop, ki ga razdvojitev stopnic le še nadgradi.

Gruzija

»Cirkuški« nastop prinašajo Circus Mircus za Gruzijo. Skorajda hipnotičen nastop z veliko barv in zanimivo rastlinsko brado z rožicami enega izmed članov skupine, vas bo ali interesiral, ali pa pustil mrtvo hladnega. Izbira je seveda vaša.

Malta

Nastop prične ob klavirju, konča pa ga na sprednjem delu odra z nekaj plesnimi koraki. Simpatičen malteški nastop, le Emma Muscat je bila včasih pri petju malce nesigurna.

San Marino

Ne zmore vsak nositi prozornega oprijetega pajaca iz tančic, spodaj pa le črne spodnjice, a Achille Lauro to napravi z veliko samozavesti. Kletke na odru, verige, Achillov nastop, za piko na i pa poskrbi še jahanje rožnatega žametnega bika. Ekstravagantno!

Finalisti

Danes pa so svojo prvo vajo imeli tudi finalisti, to je pet držav, t.i. velikih pet. Poglejmo, kaj lahko razberemo iz TikTok posnetkov.

Francija

PRVIČ V ZGODOVINI Pesmi Evrovizije, letos ni niti ene pesmi, ki bi vsaj v nekaj besedah bila zapeta v francoščini! Skupina Alvan & Ahez namreč letos Francijo predstavljajo s elektrofolk pesmijo Fulenn, ki je v celoti zapeta v bretonščini, saj tudi skupina prihaja iz Bretanije.

@eurovision A fiery first rehearsal from France’s @ALVAN 🔥#EurovisionTikTok #Eurovision2022 #Eurovision ♬ original sound - Eurovision

Francija - Alvan & Ahez

Italija

Gostiteljico Italijo letos zastopata dva najperspektivnejša mlada glasbenika Mahmood in BLANCO s pesmijo Brividi. Mahmooda Pesem Evrovizije že pozna, saj je leta 2019 Italiji pripel visoko drugo mesto. BLANCO pa danes na prvi vaji ni sodeloval zaradi pogodbenih obveznosti, ga bomo pa videli že na drugi vajo v soboto. Danes je namesto njega vstopil nekdo drug, katerega identitete nismo izbrskali.

@eurovision Goosebumps here in Turin as @Mahmood returns to the #Eurovision stage! 🇮🇹 #Eurovision2022 #EurovisionTikTok ♬ original sound - Eurovision

Italija - Mahmood & BLANCO (na sliki njegova zamenjava)

Združeno kraljestvo

Sam Ryder je britanski up letošnje Pesmi Evrovizije s pesmijo Space Man. Iz Združenega kraljestva so pripeljali ogromno konstrukcijo, ki v višino meri nekje pet metrov, izgleda kot konstrukcija iz sci-fi filma. Kaj točno je njen namen zaenkrat iz TikTok videa še ne moremo razbrati, zato bo treba počakati do druge vaje.

@eurovision A HUUUUGE prop and HUUUGE vocals from United Kingdom’s @Sam Ryder 🔥 #EurovisionTikTok #Eurovision2022 #Eurovision ♬ original sound - Eurovision

Združeno kraljestvo - Sam Ryder

Španija

Španija leto stavi na plesne ritme pesmi Slo-Mo vročih nočnih klubov z veliko gole kože in tresočimi zadnjicami. Chanel skupaj 3 tremi plesalci in dvema plesalkama prikaže še eno dovršeno plesno koreografija, kjer je vsak gib (in vsaka ritka) na svojem mestu. Booty-hypnotic!

@eurovision Make it go like pa-pa-pa-pa-pa with @Chanel Terrero! 🇪🇸 #Eurovision #Eurovision2022 #EurovisionTikTok ♬ original sound - Eurovision

Španija - Chanel

Nemčija

Malik Harris je za Nemčijo letos pripravil bolj intimen nastop s pesmijo Rockstars. Na odru je s kitaro, veliko pa koketira s kamero, vmesni raperski »Eminem« vložek pa razbije rahlo monotonost.

@eurovision A confident and compelling first rehearsal from Germany’s @Malik Harris 🎸 #EurovisionTikTok #Eurovision2022 #Eurovision ♬ original sound - Eurovision

Nemčija - Malik Harris

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec