Druge vaje finalistov "velikih 5"

Danes je potekal zadnji dan vaj v areni Pala Olimpico. Svoje druge vaje je imelo še pet t.i. velikih držav, ki so avtomatsko uvrščene v finale, saj največ prispevajo v evrovizijsko blagajno.

Jutri se bo ob 16. uri pričela otvoritvena slovesnost letošnje Pesmi Evrovizije v Torinu, in sicer v YY.

Danes pa je po vsaki vaji bil tudi žreb finalistov, ki je določil, v kateri polovici finala bodo nastopili. Končni vrstni red v finalu bo določila RAI, ko bodo znani vsi finalisti iz obeh polfinalov. Že nekaj let namreč vrstni red v polfinalih in finalu določajo organizatorji glede na slog pesmi, da je vrstni red čim bolj zanimiv in da vsaka pesem tako ali drugače pride do izraza.

Francija

Alvan & Ahez niso spreminjali svojega nastopa iz prve vaje, je pa nastop še vedno močan, nabit z energijo, spremlja pa ga tudi kar nekaj pirotehnike in ognja. Še vedno smo sicer presenečeni, da letos res nobena pesem ne bo zapeta v francoščini.

Franciji je žreb namenil nastop v prvi polovici finala.

Italija

Na prvi vaji ga ni bilo, danes pa je tudi BLANCO prišel na drugo italijansko vajo. Mahmood je danes oblekel črn suknjič, prav tako ni imel sončnih očal, kot na prvi vaji. BLANCO je kontrastno v belih oblačilih. Vsekakor pevsko dober nastop, pa tudi kadri so precej dobro naštudirani. Italiji se verjetno obeta ponovna visoka uvrstitev.

Italiji je žreb že v marcu namenil, da bosta Mahmood in BLANCO na oder finala stopila deveta po vrsti.

Združeno kraljestvo

Velika konstrukcija, ki jo je britanska delegacija pripeljala v Torino je ostala enaka, Sam Ryder pa je za današnji nastop zamenjal svoj kombinezon, ki ima zdaj srebrne vezenine. Ob koncu konča nastop tudi s kitarskim solom.

Združenemu kraljestvu je žreb namenil nastop v drugi polovici finala.

Španija

Chanel je ostala zvesta svoji prvi vaji, obdržala je tudi svoj minimalističen matadorski bodi. Tudi plesalci ostajajo enaki, kot tudi neverjeten seksapil in energija. Bootylicious!

Španiji je žreb namenil nastop v prvi polovici finala.

Nemčija

Malik Harris med nastopom zamenja kar nekaj instrumentov, tako da izgleda kot da bi Nemčija ne Pesem Evrovizije poslala one man band – z rapom!

Nemčiji je žreb namenil nastop v prvi polovici finala.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec