Druge vaje drugega polfinala

Buongiorno Slovenia!

7. dan vaj v evrovizijski torinski meki prinaša druge vaje preostalih 11 držav iz drugega polfinala, potem, ko je včeraj svojo drugo vajo imelo prvih 7 držav.

Avstralija

Avstralec nič ne prepušča naključju, tudi svojega vokalnega nastopa ne. Njegova prepoznavna obrazna maska, zelo dolga bela obleka in visoke stopnice po katerih se sprehodi, dajejo vtis glamuroznosti in mogočnosti – vse to pa nadgradi še njegova močna vokalna izvedba.

Ciper

Andromache s plesalkami dobro izvede svojo drugo vajo. Velika odrska konstrukcija v obliki školjke, ki spominja na Afroditino v moderni izvedbi, deluje dobro na TV ekranih, svoje pa dodajo še plesalke in njihove premikajoče sence. Stilsko in pametno.

Irska

Irka Brooke se predstavlja s pesmijo That's Rich, ki jo odpoje v modri oprijeti opravi, na odru jo spremljajo plesalci, ob koncu pa tudi nekaj pirotehnike.

Severna Makedonija

Andrea je na odru v črnih oblačilih, nastop deluje rahlo dramatično, a potenciala ne izpolni popolnoma.

Estonija

Estonija letos predstavlja divji zahod, ki ga podkrepijo tudi z ozadjem na LED zaslonih in filtrom kamere v mirnem delu pesmi. Je pa Estonec eden izmed tistih, ki mu »mrtvo sonce« ne služi najbolj, saj predvsem zakriva LED ozadje. Škoda.

Romunija

Romunska pesem Llamame pevca WRS je ena izmed tistih, ki ti ostane v ušesu, pa če to želiš ali ne. Z latinskimi ritmi navdihnjen nastop.

Poljska

Ochman in poljska delegacija so stvari vzeli zelo resno. Ochman prikaže močan nastop, tako glasovno, kot sporočilno. Teatralnost dodajo tudi streseni kadri. Napovedujejo mu zanesljiv vstop v finale.

Črna gora

Vladana je na svoji drugi vaji pokazala obleko s katero bo nastopila. Modra dolga večerna obleka, ki ji korzet krasijo led vezenine, na hrbtu pa ima okrogla »krila«, ki jih prav tako razsvetljujejo led lučke. Na odru prav tako prevladuje modra barva.

Belgija

Oder pri belgijski pesmi je v oranžno zlatih barvah, na odru pa so poleg Jeremia še štirje plesalci. Pevsko solidno, nastop pa nič posebnega.

Švedska

Cornelia Jakobs je drugo vajo oddelala solidno, je pa bilo opaziti, kot da rahlo brez energije, oz. nezainteresirano. Mogoče se le drži malo nazaj za glavna večera, bomo videli.

Češka

Pri češkem nastopu luči svetijo s polno močjo, vokal glavne pevke pa danes ni bil na polno. Zanimiva poteza češke delegacije je, da po delu besedila Lights off, kot je naslov pesmi, dejansko za sekundo ali dve ugasnejo vse luči.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec