Dobili smo preostalih deset finalistov

Drugi polfinalni večer letošnje Pesmi Evrovizije je za nami in dobili smo še preostalih deset finalistov, ki bodo na novinarski konferenci kmalu izžrebali v kateri polovici polfinala bodo nastopali.

Ogled drugega polfinala je, vsaj za Slovenijo, bil veliko bolj sproščen, po tem, ko sta v torek Zala & Gašper v infarktni končnici napredovala v sobotni finale.

Iz drugega polfinala se jima bodo v finalu tako pridružili predstavniki naslednjih držav:

  1. Severna Makedonija
  2. Nizozemska
  3. Albanija
  4. Švedska
  5. Rusija
  6. Azerbajdžan
  7. Danska
  8. Norveška
  9. Švica
  10. Malta

Preostale države pa so svoje nastope na letošnji Pesmi Evrovizije končale nocoj.

V nocojšnjem polfinalu Slovenija ni glasovala, saj so glasovanja potekala le v državah, ki so tekmovale in v Nemčiji, Italiji in Veliki Britaniji. Tako strokovne žirije, kot telefonsko glasovanje, sta vsaka prispevala polovico točk, kombinacija obeh glasovanj pa nam je dala 10 finalistov. Natančne uvrstitve in prejete točke pa bodo znane po sobotnem finalu.

Stavnice

Stavnice so bile pri drugem polfinalu skoraj popolnoma natančne. Le Albaniji niso napovedovale finala, namesto nje so finale napovedovale Armeniji. Preostalih 9 finalistov so v finale uvrščale tudi stavnice. A sedaj pred velikim finalom, se bodo karte definitivno še pomešale.

Lista finalistov je tako popolna. Kmalu pridite nazaj, ko bomo objavili točen vrstni red nastopov v sobotnem finalu in bo jasno, s katerega mesta se bosta v finalni glasbeni boj podala Zala Kralj & Gašper Šantl.

10 finalistov iz drugega polfinala Pesmi Evrovizije 2019

Vir fotografij: eurovision.tv

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec