Bodi z mano do konca ... kljub nevihti!

Včeraj je v Avditoriju Portorož potekal tradicionalni poletni glasbeni festival Melodij morja in sonca, ki je letos bil že 39. po vrsti. Pred ne povsem polnim avditorijem se je Sloveniji predstavilo 14 novih poletnih skladb.

Na odru so tako nastopili Rina K (Svet), Samuel Lucas (Vse bo OK), Tomaž Hostnik (Irena), Bro (Dokler je še vetra kej), Bassless (Take noči se zgodijo), Nada Barle (Z vlakom do morja in nazaj), Kvatropirci (Veter je vel), 2B (Kot morje), MILA (Lahko sva vse to), Canegatto (Praktična ljubezen), Tinkara Kovač (Bodi z mano do konca), Dare Kaurič (Povozil me je čas), Orter (Orkan) in Swing (Chiudi gli occhi).

A ker je prireditev v živo seveda ni šlo brez prekinitve, saj se je kar naenkrat nad Portorožem napravila močna nevihta, ki je prekinila tudi glasbeni festival po osmi tekmovalni skladbi. Organizatorji so zaradi močnega deževja, ki je padalo tudi po osrednjem odru festivala, tako bili primorani ustaviti prenos, ki pa se je nadaljeval čez dobre pol ure, ko se je neurje umirilo.

Slavila Tinkara Kovač

Podeljene so bile tudi štiri nagrade strokovne žirije. Nagrado za najboljšo izvedbo so tako prejeli člani zasedbe Kvatropirci za svojo pesem Veter je vel. Nagrada za najboljšo glasbo je šla v roke Alešu Klinarja, avtorju pesmi Bodi z mano do konca, ki jo je zapela Tinkara Kovač, ki je tudi avtorica besedila pesmi in je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo. Nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšega izvajalca oz. avtorja pa je šla v roke duetu 2B, ki sta se predstavila s pesmijo Kot morje. Člani strokovne žirije so bili Igor Misdaris, Dajana Makovec, Aleš Matko in Patrik Greblo.

O zmagovalni skladbi pa so odločali glasovi strokovne žirije, radijskih postaj, občinstva v avditoriju in televotinga (vsak 25%). V skupnem seštevku točk je zmagovalka 39. Melodij morja in sonca postala Tinkara Kovač s pesmijo Bodi z mano do konca. Drugo mesto so zasedli Kvatropirci, tretje pa Tomaž Hostnik.

Čestitamo Tinkari Kovač za zmago in vsem nagrajencem strokovne žirije!

Tabela s končnimi rezultati

Nagrajenci 39. festivala Melodij morja in sonca

Fotografije: Jadran Rusjan

Vir:
RTVSLO
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec