BELORUSIJA diskvalificirana!

Letošnja Pesem Evrovizije bo po novem štela 39 sodelujočih držav. Potem ko je svoj nastop zaradi pomanjkanja časa za izbor svoje pesmi odpovedala Armenija, je Belorusija prejela poziv EBU, da je njihova pesem neustrezna, zato morajo svojo pesem ustrezno »popraviti« oziroma izbrati novo. A tudi v drugo beloruska televizija BTRC ni izbrala primerne pesmi, zato je EBU sporočila, da Belorusija ne more nastopiti na letošnji Pesmi Evrovizije v Rotterdamu.

Svojo utemeljitev je EBU včeraj zapisala takole:

10. marca smo od beloruske televizije BTRC, ki je odgovorna za beloruski nastop na Pesmi Evrovizije, zahtevali, da napravijo kar je potrebno, da bo njihova pesem ustrezala pravilom tekmovanja Pesem Evrovizije.
Zatem je BTRC poslala novo pesem istega izvajalca, in sicer v dogovorjenem časovnem okvirju. EBU, Reference Group ter nadzorni odbor tekmovanja so nato natančno preučili, če nova pesem ustreza vsem pravilom tekmovanja.
Zaključili so, da tudi nova pesem ne ustreza vse pravilom tekmovanja, ki zagotavljajo nevtralnost in dobro ime Pesmi Evrovizije.
Ker BTRC ni uspela predstaviti ustrezne pesmi v ustreznem času, žal Belorusija ne bo sodelovala na 65. Pesmi Evrovizije maja letos.

Vir:
Zadnje novice
Odštevajte skupaj z nami!
Do finala, 11. 5. 2024 še:
00
DNI
:
00
UR
:
00
Min
:
00
sec